Oděv

Moderators: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ

El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Oděv

Post by El Cid »

Brante, také rád přispěju. Každý přispěvětel na víc tím snižuje pěkně cenu předkladu..
Nevím ted pořádně co to je za knihu, ale přispěji.
Cid
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli  pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Begbie »

Brant: tak to sem šoupni :)
prachy jsou na cestě
Dobrý den, máte zmrzlý držťky ?
Ne, my si topíme!
   http://www.rucnitkani.cz
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Cid: To není kniha. Je to překlad ukrajinského pdf, o kterém tu už dlouho mluvíme (pár stránek zpátky) :) Předtím jsi psal, že nemáš prašule, proto jsi nebyl na seznamu. Příspěvek je samozřejmě vítaný. Takže aktuální (a zřejmě poslední) varianta je: 204,- Kč na hlavu. Upravil jsem to v tom příspěvku, kde budu odškrtávat ty, kdo už poslali peníze.

Begbie: Jestli jsi už poslal 219,- Kč, tak ti holt na nejbližší akci koupím pivo. Souhlas?

Založím na ten překlad nové fórum. Ať je to jako první příspěvek a nemusíme furt někam listovat.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Myslíte, že když kozáci používali jako název pro barvu slovo "temnokofejnyj", tak že popíjeli kafe?
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Begbie »

:) dobrá, to si dáme ve Strážku, a ne jedno.

Že by kofola kozácký vynález ? :mrgreen:
Ne, my si topíme!
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Begbie wrote::) dobrá, to si dáme ve Strážku, a ne jedno.
Jedeš taky? No skvěle =D>
Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Begbie »

Doufám, že to klapne a pojedem. Karlos mi psal.
Ne, my si topíme!
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Ohledně překladu - kdo zaplatil, toho jsem odškrtl v seznamu výše. Budějický mi dají peníze v Beaver City. Co Cid, Zoone, Woden a Jenne?
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Není to zrovna nejrychleší rakce, ale přispěju rád a přečtu si to ještě raději :-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Ten článek, žel bohům, mi nepřinesl (mimo jiné) odpověď na otázku zda je v pořádku kožená kyreya. Jelikož bych ji chtěl, ale dost by ně naštvalo kdybych investoval do tolika kůže a pak ji musel vyhodit. Máme se ještě koho zeptat?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/