Knecht wrote:Máte někdo střih na tatarskou čapku? Takovou tu z ovčí kůže, s protaženými stranami a zátylkem, jako mají tataři v OiM. Asi tuším jak je to dělané, ale zajímá mě jestli to někde je rozebrané. Nebojte, neplánuju ji nosit, ale mám na takovou zájemce.
tak fakt nikdo?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Knecht wrote:Máte někdo střih na tatarskou čapku? Takovou tu z ovčí kůže, s protaženými stranami a zátylkem, jako mají tataři v OiM. Asi tuším jak je to dělané, ale zajímá mě jestli to někde je rozebrané. Nebojte, neplánuju ji nosit, ale mám na takovou zájemce.
tak fakt nikdo?
Z nás asi ten střih nikdo mít nebude, ale vím kdo ho má. Je to Rosťa kozák z Brna. Zatím ho asi neznáš, ale pošlu ti na něj telefon a můžeš mu zavolat. Je velmi ochotný. Odkaž se, že máš telefon od Cida at se nediví.
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Sakra, jsme na veřejným fóru, soukromý mobily a podobný věci si posílejte přes SZ. Tohle je už podruhý To číslo jsem smáznul.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Hola hej, překlad je hotovej. Je to 36750 znaků a vychází to na 3062,- Kč.
Seznam nahlášených přispěvatelů:
Brant - zaplaceno
Libor - zaplaceno
Dlouhán - zaplaceno
Rosťa - zaplaceno
Karel - zaplaceno
Marek - zaplaceno
Ben - zaplaceno
Udík - zaplaceno
Knecht - zaplaceno
Begbie - zaplaceno
Zoone - zaplaceno
Woden - zaplatí na Kurovicích
Jenne
Radislaw - zaplaceno
Cid - zaplaceno
To je 15 lidí a vychází to tedy na 204,- Kč na hlavu. Nechce přispět ještě někdo? Pokud ne, pošlete mi peníze na účet 1576807143/0800. Jako zprávu pro příjemce napište svoji přezdívku. Ben sem moc nechodí, tak se s ním domluvím osobně. Může někdo z Budějic zaurgovat Udíka?
A jak to uděláme s tím překladem? Založíme nové fórum, nebo ho mám poslat sem?
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Mailem to samozřejmě poslat můžu. Rád bych to ale zveřejnil. Nemá cenu to držet pod pokličkou, no ne?
Tak už se tím prokousávám. Je to zaměřené hlavně na materiály a barvy. Jsou tam zajímavé věci. Třeba že na pásky se častěji používala velbloudí vlna, než vlna ovčí nebo len. Dokonce tkané nebo pletené východní pásky "verbljužie" byly jedním z nějčastěji dovážených zboží. Za ty prachy ten překlad stojí.