Fotky super.Na rozdíl od předešlých akcí(zejména na Isarnu)Nejsou patrné žádné do očí bijící kraviny.Zvláště Bacrie je důkazem,že i když to není jejich primární zájem,dá se kostým postavit na ůrovni min.koukatelného minima za vcelku nízkých nákladů.jen chtít.
Řekl bych,že nastává čas zabývat se zas Isarnem.Nevím,jaká je organizační dohoda s Alešem a nakolik jsou ovladatelné místní všebarbarské hordy...
GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"
Moderators: Trubadix, Wothan, Alexandr
-
- Stálý přispěvatel
Re: GLADIUS 2009-SEKCE "GERMÁNI"
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
-
- Site Admin
Your freedom will grow each time you say: No!
-
- Občasný přispěvatel
Hezké fotky. Nejlepší je Atko s centurionským příčeskem 

-
- Stálý přispěvatel
Pánové, nevíte někdo co se stalo s člověkem, co má ID ZORO ? Mám s ním jistou nedořešenou věc. Dík.
-
- Stálý přispěvatel
Já ho občas v Brně vídám. Poslední týdny teda ale ne. Mám něco vyřídit?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
Dovolím si přeposlat: http://bacrie.rajce.idnes.cz/Gladius_2009/
Pokud by se fotkama Germánů doplnily stránky o germánech na Curii,mohla by to být slušná inspirace pro další "chtíče"
Abadon:dodatečně děkuji za to lepidlo,peníze jsem ti nechal mám pocit u Wothana.
Pokud by se fotkama Germánů doplnily stránky o germánech na Curii,mohla by to být slušná inspirace pro další "chtíče"
Abadon:dodatečně děkuji za to lepidlo,peníze jsem ti nechal mám pocit u Wothana.
-
- Stálý přispěvatel
Jasně, určitě to tam dám, pokud mám tedy svolení je použít, vyberu nějaký pěkný.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Občasný přispěvatel
Je to k dispozici.
-
- Stálý přispěvatel
Re: GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"
Vážení barbaři a jiná žouželi, Gladius 2010 je v pilné přípravě. Hlavní linie, podle kterých půjdeme:
1. větší tlak na kvalitu vybavení jak u barbarů, tak hlavně u Římanů
2. program bude pojatý jako příběh o několika obrazech, nebojte se ale, na účinkující to nebude klást větší časové nároky než teď. Nároky na vžití se do role jsou něco jiného. Dali byste si barbarský sněm s obětováním několika římských zajatců? Nebo pravý triumf, korunovaný hrami v cirku? Jedno z toho vás čeká.
3. tábory jednotlivých kultur by měly být jasně odlišené a funkční. Římani mají už hromadu stanů, takže uvidíme výsek tábora legie, nevím, jak jsou na tom barbaři
1. větší tlak na kvalitu vybavení jak u barbarů, tak hlavně u Římanů
2. program bude pojatý jako příběh o několika obrazech, nebojte se ale, na účinkující to nebude klást větší časové nároky než teď. Nároky na vžití se do role jsou něco jiného. Dali byste si barbarský sněm s obětováním několika římských zajatců? Nebo pravý triumf, korunovaný hrami v cirku? Jedno z toho vás čeká.
3. tábory jednotlivých kultur by měly být jasně odlišené a funkční. Římani mají už hromadu stanů, takže uvidíme výsek tábora legie, nevím, jak jsou na tom barbaři
-
- Stálý přispěvatel
Re: GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"
Pokud bude nějak dopředu vědět jakého období či historické události se to bude týkat,tak se nějaké to vybavení dá zase upgradovat.Měli bychom mít už na jaře lépe vybavené germány kompatibilní k X legii.Ohledně táborů je to problém jen v tom,že zatímco legie má doložené stany,my barbaři stále ne...Samosebou se dá případně začít tím,že budou oba tábory mít alespoň jakous štábní kulturu.Ono-vybavení stanu má sice málokdo,ale pro prezentaci třeba zbrojí a jiného vybavení je to lepší..Začít tím,že pořadatel vytyčí místo a uspořádání(k lesu zády k Ivanovi čelem)a určí se "správce tábora"odpovědný za "nevznik"bince(sobota ráno)a prohřešky proti hm.."dobovosti"?Což nemusí být nikdo s Curie...Tím by se mohlo leccos vyřešit,neb mnohé skupinky(jedinci) dorazí bez iniciativního vedoucího....Bylo by hezké mít u "vstupu"do tábora stráž,buzerující "kelímko-flaškaře" a podávajícího základní informace divákům,Ale to je asi utopie...Je totiž otázka,jestli si chceme"vodbouchat svoje"a pak mít lehárko,nebo si hrát celý den...