Echtovost používaných předmětů na fotkách dost těžko posoudíš. Pokud vím, fůůru věcí je vyrobeno jako tradičně China , Taivan.
Tady jde hlavně o to "fluidum" co z těch fotek vyzařuje.
Jak to dělají jinde
Moderator: Joe
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 665
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pozořice
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 331
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 442
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Kladno
-
- Nováček
- Posts: 47
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Vysočina
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 543
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Písek
Pokud vím, tak to máslo je tam proto, aby nápoj (čaj, kafe, pivo - dosaď dle libosti) nevystyd tak rychle. V horký vodě se rozpustí a anžto je mastný, zůstane na hladině, kde vytvoří izolační vrstvu. S chutí to nemá nic společnýho.
Ale můžu se mýlit, tohle jsem se dočet. Já piju kafe vlažný a čaj studenej.
Na druhou stranu to možná vysvětluje tajemný nápis "čajové máslo", kterej jsem občas vídal a pranic nechápal
Ale můžu se mýlit, tohle jsem se dočet. Já piju kafe vlažný a čaj studenej.
Na druhou stranu to možná vysvětluje tajemný nápis "čajové máslo", kterej jsem občas vídal a pranic nechápal

-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 494
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Tišnovská Nová Ves
Raiden: No, o másle v kafi slyším poprvé, ale dává se skutečně do teplých alkoholických nápojů, jako je grog, flip a cesta na severozápad a je tam zajedno, kvůli úniku alkoholu a za druhé kvůli zjemnění chuti. Udržení teploty nevylučuji, ale nevím o tom. Taky se ho tam nedává čtvrtka, ale co bys čajovou lžičkou nabral na jeden velký hrnek.
Armin: No, doufám, že je ti to informací pro příště. Před rokem jsem se z toho vašeho kelímku hořčice málem vyvrátil
.
Moje (možná nejen moje) chyba je to, že jsem ti na samém začátku nevysvětlil, jak se věci mají. Spousta z nás v tom žije tak nějak už automaticky a bohužel už i automaticky uvažujeme, že to znají i ti noví... Snažíme o maximální autentičnost a dobovost a když už to v nějakém ohledu nejsme schopni, nebo ochotni akceptovat, je to potřeba dělat tak, aby to nebylo vidět. Tedy, že spacák máš schovaný v plachtě, nebo dece, s mobilem jdeš mimo tábořiště, abys nebyl vidět a PET láhev máš třeba v plátěném pytlíku...
Armin: No, doufám, že je ti to informací pro příště. Před rokem jsem se z toho vašeho kelímku hořčice málem vyvrátil

Moje (možná nejen moje) chyba je to, že jsem ti na samém začátku nevysvětlil, jak se věci mají. Spousta z nás v tom žije tak nějak už automaticky a bohužel už i automaticky uvažujeme, že to znají i ti noví... Snažíme o maximální autentičnost a dobovost a když už to v nějakém ohledu nejsme schopni, nebo ochotni akceptovat, je to potřeba dělat tak, aby to nebylo vidět. Tedy, že spacák máš schovaný v plachtě, nebo dece, s mobilem jdeš mimo tábořiště, abys nebyl vidět a PET láhev máš třeba v plátěném pytlíku...
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 543
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Písek
[-o< Ten recept byla nadsázka, proboha... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
BTW v Č. Krumlově je hospoda Rumyší díra; nevím, jestli eště funguje, vloni byla zavřená, ale před pár lety byla vyhlášená dvěma stěžejním položkám v nabídce - svařákem z piva a koktejlem mléka s pivem. Ochutnat to vyžadovalo jisté váhání, ale kupodivu to neni vůbec špatný! Takže bych to kafe s máslem a priori neodsuzoval...
Koneckonců, dát si do kafe smetanu nikomu divný nepřijde.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
BTW v Č. Krumlově je hospoda Rumyší díra; nevím, jestli eště funguje, vloni byla zavřená, ale před pár lety byla vyhlášená dvěma stěžejním položkám v nabídce - svařákem z piva a koktejlem mléka s pivem. Ochutnat to vyžadovalo jisté váhání, ale kupodivu to neni vůbec špatný! Takže bych to kafe s máslem a priori neodsuzoval...

-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 6691
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Já zkoušel dávat máslo do krupniku a chuťově to bylo hrozný, takže ho piju jen tak. Ale izolovalo to docela dobře. Ze Slovenska znám nápoj zvaný hriatva(doufám že se to tak píše) - do panáka se dá lžička škvarkového sádla a zaleje se horkou slivovicí.
Pro zájemce o krupnik: udělejte svařák, místo vína dejte vodku, v případě že chcete fungovat i potom, mixněte to vodou. Není lepší věci pro zahřátí. Kdysi jsem jedním hrncem zlikvidoval asi deset lidí
Pro zájemce o krupnik: udělejte svařák, místo vína dejte vodku, v případě že chcete fungovat i potom, mixněte to vodou. Není lepší věci pro zahřátí. Kdysi jsem jedním hrncem zlikvidoval asi deset lidí

V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
***
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
***
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 357
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Brno