Stručně k policii na Veligradu:
- říkal jsem to i organizátorům, ale má smysl o tom i diskutovat, ať se "zlepšujeme" -
a) osobně bych neopoměl při úvodním slovu na nácviku sdělit , že tam policie je, co má na starosti (vyjmenovat, za co policajt může a bude jebat) a taky kdo to je.
b) Na Veligradu jsme byli 2 policajti, osobně bych šel do více lidí, protože každyý z nás dvou se pohyboval na jednom svém místě + jsme si to i obcházeli. Ale 4 lidi by m,ěli snažší práci.
c) Bylo opravdu dobré, že za námi organizátoři stáli a v pžípadě nutnosti jsme měli v podstatě sdílenou moc k "nepozvání nenapravitellných hříšníků na příští rok".
d) V bitvě (v každé armádě) jsou ve scénáři zpravidla časové prodlevy a i zde by měly probíhat kontroly. Například toho frajera s pracovníma rukavicema bych donutil je sundat přímo před bitvou...
Neříkám, že všechno jde, ale to jsou teď mé chlavní postřehy těsně po víkendu.
vladyka Křesomysl, Velesův lid
--- Historické tržiště / Slované.cz
---
Pište mi přes mail: petr(*)slovane.cz // ne SZ !!!
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
To říkal jarwiks taky, dokud jsem mu nerozsekl prst i se šlachou.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.