GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: Trubadix, Wothan, Alexandr

sroub
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by sroub »

Nojo, ale ten si už zarezervoval nalehnutí na meč :(
Přitom, Wodan by měl radost kdyby sme mu obětovali Wothana :twisted: :twisted: :twisted:
Non multi, sed multa
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by KŘIŽÁK »

Ale klidně-nechám ho na svůj meč pětkrát-šestkrát nalehnout...
Jinak-ke scénáři jsem měl pár zásadnějších výhrad-doufám,že se dostaly ke zdroji...
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Tak já jsem tribun angusticlavi X. Legio, ale bez uvedení kohorty - mám za to, že přidělení tribunů ke konkrétním kohortám v rámci Legie bylo asi dosti volné (u Auxillie je to asi jiné) v závislosti na pověření a úkolu. Na druhou stranu vybavení důstojníků je dost podobné, což mi umožňuje hrát kdejakýho potentáta, takže jsem byl už kde kdo - třeba Suetoniem Paulinem a teď Varem :badgrin:

Primipila nemáme, ale Pacholda podle potřeby zvládne suplovat i toho :wink:

Sroub: Wothan obětoval i sám sebe sobě jak známo :badgrin: Zato Varus nalehne na meč, pěkně podle bontonu...
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Křižák: taky doufám - hlavně k Páťovi.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Měl bych prosbu - pro výrobu plakátů bychom potřebovali nějaké pěkné fotky Římanů nebo i Germánů - ideálně nás a z Gladia, ale v nouzi i odjinud. Všechno co mám já je bohužel už ořezané a optimalizované pro web a to co potřebujeme na plakáty by chtělo velké a kvalitní fotky v původní velikosti.
SACRAMENTVS
Nováček
Nováček

Post by SACRAMENTVS »

KŘIŽÁK wrote:Jinak-ke scénáři jsem měl pár zásadnějších výhrad-doufám,že se dostaly ke zdroji...
Ahoj Křižáku,
prosímTě mrkni na to, nepamatuji se zda se Tvoje podněty dostaly ke mě a jestli jsem je zohlednil. kdyžtak mi napiš.
Dále všechny upozorňuji, že popisy pohybů se budou určitě měnit, protože se bitva bude odehrávat trochu jinde, než bylo plánováno.
Pat.
sroub
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by sroub »

Wothan wrote:.... Wothan obětoval i sám sebe sobě jak známo :badgrin: Zato Varus nalehne na meč, pěkně podle bontonu....
A tobě by se nelíbilo viset devět dní a nocí v oběť sám sobě? :twisted: :twisted: :twisted:
Pravda, dneska je jiná doba, dneska by si jeden musel vzít na tyhle praktiky volno....
Non multi, sed multa
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

A zvládnout to za 9 minut...
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by KŘIŽÁK »

sacramentus-pošli mi sz mailovou adresu a pošlu ti to přímo-ve scénáři co visí na curii jsem změny asi nezaznamenal-nejednalo se tolik o pohyby,ale o celkovou ideu.Je mi jasné,že všechno potřebujeme vyjádřit co nejjednodušeji-ale divák musí vystihnout pointu,i když o Teutoburgu vživotě neslyšel...
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Jelikož to budu režírovat, sejdeme se se Sacramentem a probereme to. Křižáku, připadně mi to prosíém pošli taky.