je to přeseknuté, jistě nepůvodně, a jsou tam dvě širší místa...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
No a to barvení? Proč by měl být opasek v obligátní barvě vydělané kůže, když máme doložen import safiánu, barvení tkanin, malování štítů, nachové opasky u Franků? Přijde mi to nelogické...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Jenže krví dostaneč hnědou, přinejlepším do cihlova. Něco zkusím a uvidíme...
had wrote:já mám teda novou koženou taštičku ušitou koňskou žíní(šil kamarád) a barvenou hlinkou se včelím voskem a je to taková teplá hnědá(zdá se mi lepší než nová původní kůže, má to hned takovou patinu)
Jaká hlinka to byla? Přírodní, nebo nebo nějaká malířská?
Veles:),
v Chtěbuzi na hradišti se našla čelist chrta. Kouřil chystá článek v Těšínských listech, kde bude tento nález podroběji popsán. Když pes pro Velkomoravskou nobilitu, tak chrt:)