Johanite 1275-1340

Duchovno, víra, věda, umění

Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Ronšperk »

No toho o to vůbec strach nemám :badgrin:
Honor supra Vitam! Image
Heinrich von Rheinhausen
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Heinrich von Rheinhausen »

Presne tak...do nas nebude kerovat zadnej blaznivej templar. :wink:
fra Heinrich von Rheinhausen Zemský mistr Řádu svatého Jana Jeruzalemského
Průser
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Průser »

Tak sem o tom tak prěmýšlěl nechtěli byste žebráka, kriminálníka, částečnýho mrzáka a okradače mrtvol? To bych snad zvládnul :badgrin: Když mi neuseknete ruku tak bych vám pomoh s budováním Johanitskýho plebsu :wink:
melandr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melandr »

Pruser wrote:Tak sem o tom tak prěmýšlěl nechtěli byste žebráka, kriminálníka, částečnýho mrzáka a okradače mrtvol? To bych snad zvládnul :badgrin: Když mi neuseknete ruku tak bych vám pomoh s budováním Johanitskýho plebsu :wink:
zdravicko :) plebs ja rad aspon nekdo bude taky podemnou :badgrin:
Průser
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Průser »

Jáchym: pošli mi pls. stanovy na
Last edited by Průser on Thu 22. Mar, 2018 15:00, edited 1 time in total.
Heinrich von Rheinhausen
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Pruser wrote:Tak sem o tom tak prěmýšlěl nechtěli byste žebráka, kriminálníka, částečnýho mrzáka a okradače mrtvol? To bych snad zvládnul :badgrin: Když mi neuseknete ruku tak bych vám pomoh s budováním Johanitskýho plebsu :wink:
O zebrotu nestojime. S tim si vystacime sami. :wink: Ale mohl by jsi si poridit na Johanitu civilni vybaveni a pridat se do rad naseho klerikatu. V soucasne dobe by mel tusim citat jednoho Prevora, dva kneze a jednu radovou sestru. Mnich by se vzdycky hodil.
Problem trosku vidim v tom, kdyz takovou funkci budou zastavat normalne sermijici lide. Pak bude obcas nutne dochazet ke konflikzu situaci, protoze na jedne starne bude kuprikladu Johanitska akce v prekrytu s jinou akci a v tu chvili, si myslim, ze takovy sermujici clovek radeji pojede na onu cizi akci aby si zabouchal, nez aby jel s nami, kde by delal jen "obycejneho" mnicha.
Heinrich von Rheinhausen
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Pruser wrote:Jáchym: pošli mi pls. stanovy na: srbpetr@seznam.cz
No za prve jeste nejsou uplne finalne hotove a za druhe by jsi nejspis musel k nam. :wink: To vis...takove stanovy, to je interni zalezitost. Zatim je jeste nevideli ani vsichni clenove. :wink:
Ozzy
Nováček
Nováček

Re: vstup do radu

Post by Ozzy »

radar wrote:Jinak tem, na nez jsem mel kontakt, jsem zaslal mail s nejakym vycucem informaci o vybaveni - je to vzato z prislusneho ospreye a prelozeno z textu (neb text a popis obrazku se trochu lisi...)
Mohl bys mi ten mail preposlat? treba sem: martin.chlebek[zavinac]gmail.com Dik... ^_^
Ozzy
Nováček
Nováček

Post by Ozzy »

ad rivalita Templaru a Johanitu:
Ronšperk wrote:Ale od kronikářů máme i záznami jak stáli v poli bok po boku, bojovali a umírali společně. Asi záleželo na okolnostech. Přeci jen se bavíme o téměř dvou stoletích soužití.
K tomu bych jenom dodal, ze pokud si dobre pamatuji, tak ve stanovach Templaru dokonce bylo, ze pokud templar v boji ztratil zbytek sve jednotky, mel se pripojit k jine (templarske), ci se uchylit pod kohortu jineho radu (tedy johanitu ci nem. rytiru... ci nektereho jineho mensiho radu, jez tehdy pusobily...)

jeste takovej dotaz... ty Ospreye k Johanitum mate v papirove podobe nebo elektronicke? ja je mam v elektronicke, ale uvazuji, ze kdybych do johanitu sel (jako ze asi ano), ze bych si je i koupil v papiru...
melandr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melandr »

ja je mam v elektronicke podobe ...