Jo, to zni zajimave... (akorat u me je porizovani kostymu takova petiletka... ^__^)Ronšperk wrote:Ozzy. S pár lidma se pokoušíme dát dohromady věci na rok 1180 poutníci do Svaté země. Různá grupa z různých koutů. Od tesaře až po řádové rytíře. Templáře vyvádím jáTak pokud bys měl zájem bylo by nás víc, a nebáli bychom se vlka nic
Johanite 1275-1340
Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
Jachym: Máš pravdu sem se to opravdu nehodí. Omlouvám se a klidně to promázni. Já pošlu sokromé zprávy. Ale rýpnutí to bylo dobré ne
K té době, nechci vám do toho kecat, ale zbrojné odění roku 1270 se sakra liší od roku 1350. Dle mého je to příliš velká vůle, já bych to stáhnul tak na 20let možná 30, ale víc ne.

K té době, nechci vám do toho kecat, ale zbrojné odění roku 1270 se sakra liší od roku 1350. Dle mého je to příliš velká vůle, já bych to stáhnul tak na 20let možná 30, ale víc ne.
-
- Stálý přispěvatel
To byl vtip. Klidne agituj, kdyz je to pro dobrou vec.Ronšperk wrote:Jachym: Máš pravdu sem se to opravdu nehodí. Omlouvám se a klidně to promázni. Já pošlu sokromé zprávy. Ale rýpnutí to bylo dobré ne![]()

Ja to rozpeti puvodne navrhoval v rozmezi 20ti let. Ale je fakt, ze v kontextu doby je 20 let malo. Ta tolerance je tak velika ze dvou duvodu. Jednak proto, ze presne jak rikal radar, co byla novinka ve zbrojnim prumyslu treba v Italii se tady u nas objevilo treba az o 30 let pozdeji. Mozna i vice. A nepredpokladam, ze by si nekdo delal rytire presne z doby 1350 a druhy pro zmenu presne z doby 1270. Kazdopadne brneni z obou dob pochopitelne rozdilne je, ale myslim, ze neni az takovy problem pridanim, nebo naopak vynechanim nekterych doplnku obe zbroje priblizne srovna dejme tomu na rozdil onech 20ti let.
fra Heinrich von Rheinhausen Zemský mistr Řádu svatého Jana Jeruzalemského
-
- Stálý přispěvatel
To máš pravdu. Já to pochopil v tom nejširším slova smyslu, aby se vám nestalo že bude stát rytíř s basinetem a vedle krásnej hrncovkář. Takhle máš samozřejmě pravdu. V podstatě servient by klidně mohl mít zbroj z roku cca 1280 vyjma hrnce a rytíř cca 1320. To je dle mého naprosto reálné. Staré zbroje dožívali u podobných složek vojsk.
-
- Stálý přispěvatel
Ronšperk wrote:To máš pravdu. Já to pochopil v tom nejširším slova smyslu, aby se vám nestalo že bude stát rytíř s basinetem a vedle krásnej hrncovkář. Takhle máš samozřejmě pravdu. V podstatě servient by klidně mohl mít zbroj z roku cca 1280 vyjma hrnce a rytíř cca 1320. To je dle mého naprosto reálné. Staré zbroje dožívali u podobných složek vojsk.
Preeeesne tak.

fra Heinrich von Rheinhausen Zemský mistr Řádu svatého Jana Jeruzalemského
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel