Štíty

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

wondra

Post by wondra »

Ronsperk: Ok, az se dostanu na chalupu tak se to tam pokusim dostat, ale nevim jestli to zvladnu, sem zacatecnik :)
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Ronšperk »

Skvělý. Akorát se mi to bude hodit :) Dělám si řemení na štít. Na pás přes rameno jsem si chtěl dát dva kroužky s tím, že řemen mezi nimi propletu. Nikde jsem ale nenalezl spolehlivé iliminace. kde ta přezka je vidět. Nevím zda bych neudělal blbinu. Poradíte mi?
Honor supra Vitam! Image
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Nekomplikuj to - vem si výšivku z Baeyux a udělej to podle ní. Dodám když tak i nějaké pečeti, ale ta výšivka je ať se mi to líbí nebo ne jeden z nejlepších pramenů stran podobných detailů mandláků apod. Tedy pokud nebudeš brát vážně šílené teorie o otočených štítech v nejmenované rotundě :wink:
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Přezky tam nejsou, nebo nejsou vidět, ale je tam vidět uchycení ruky, několik různých typů uchycení řemení na úchop nebo na předloktí a řemeny kolem krku. Zdá se že tam přezky být nemusí.
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Ronšperk »

To jo. Ty úchopy kopíruji právě odtud, ale jde mi právě o ten řemen kterým štít upevňuješ na záda. Mám dojem, že tam nějaká přezka musela být, protože na zádech je ten řemen daleko kratší než když ho máš na ruce.
Honor supra Vitam! Image
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Cože? To není pravda .-) Máš tam jeden řemen na ruku, nebo soupravu řemenů na ruku, a pak JINÝ řemen na přehození kolem krku, který může být bez problémů konstantně dlouhý. Mě se přerval, takže jsem ho svázal, a od té doby jsem nikdy nepotřeboval změnit délku.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Já ho mám taky na řemen s přezkou, ale není to nutné. Je to výhodné pokud si ten štít bereš pokaždé na různě vycpanou zbroj - třeba na nácvik beze zbroje a pak přes zbroj a prošívku apod. Ale jak říkám, není to nutné.
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Müscha »

Mimochodem, kde sehnat ten kraví pergamen?
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

KUMO, u Valašského Meziříčí - KUMO s.r.o., Jablůnka 133, 756 23, Tel/fax: 571452235, kumo@cemail.cz
Raději volej, maily neberou :-( Štípenkový pergamen na štít vyjde na nějakých 350 a ještě ti kus zbude.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

No fotka nevím, nemám to nafocené, na jednom štítu jsme to kdysi měl, ale nenafotil, tak až to dodělám, bude fotka.