Jenže já tu mám na směnu jen nějakou dlouhochlupou kozu nebo ovci, stačilo by to na čepici. Jiné vhodné kožešiny nemám - jelen, kanec apod. se na to použít nedá.
Wothan píše:Jo došil jsme tu vyšívanou čapku ale marně sháním nějakou reprezentativní kožešinu na lem.
Podle mě byl asi nejexkluzivnější byla kůže z norka (tepelně, vzhledem i historicky). Pro tyto účely by stačila i ta americká mrcha. Zabíjet evropského by byl hnus Ale nevím zda se dají norci koupit někde jako samostatné vyčiněné kožky.
Pěkný =D> , no jestli jim tenkrát nevadilo to narovnávání, aby netrčely kolmo od hlavy, je to velmi pravděpodobný způsob nošení, ale nemáš jich nějak moc? V hrobových nálezech je obvyklejší počet 1 - 3 na jedné straně
rab píše:Pěkný =D> , no jestli jim tenkrát nevadilo to narovnávání, aby netrčely kolmo od hlavy, je to velmi pravděpodobný způsob nošení, ale nemáš jich nějak moc? V hrobových nálezech je obvyklejší počet 1 - 3 na jedné straně
však je to jen o jednu víc než běžný průměr navíc když má stříbrné a skleněné perly se stříbrnou lunicí, ten bronz už asi takový problém není
Srozumitelné to je, ale spíše neobhájitelné. Přeci jen existují dúkazy o tom, že to bylo propíchnutou jednou.
Pokud to má trčet od těla, tak ať to trčí - mě se to tak nejvíc líbí.
Mně se zdá ten "špendlíkový" způsob jako dobré řešení , u textilních čelenek by to mohlo fungovat a i vypadat dobře. Oni ty důkazy skoro žádné nejsou, vlastně jen již výše publikovaný obrázek o záušnicích v kousku kůže, což nemusí být směrodatné a určitě existovaly i jiné varianty.