Život prostých lidí, práce, duchovno, povinnosti
Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Site Admin
Re: Život prostých lidí, práce, duchovno, povinnosti
Nebyla by jedna i pro mne? Prosim...
NON PLAUDITE. MODO PECUNIAM JACITE.
-
- Stálý přispěvatel
Tak tede i promě proím prosím 

Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
Kdo nechce, hledá důvody. Kdo chce, hledá způsoby.
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
Kdo nechce, hledá důvody. Kdo chce, hledá způsoby.
-
- Stálý přispěvatel
napište mi SZ s mailem na, který to pošlu.
-
- Stálý přispěvatel
Teda pánové, to tedy pana Smetánku podporujete
Legenda je natolik zásadní kniha, že ji mít v tištěné podobě patří takříkajíc k dobrému svědomí.

A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Site Admin
Taky jsem ji v papirove podobe chtel. Po tom, co jsem si psal s nekolika eshopama, ji asi osm z nich stahlo z nabidky, kde ji do ty doby meli s poznamkou, ze dodavaji do tri dnu.
NON PLAUDITE. MODO PECUNIAM JACITE.
-
- Stálý přispěvatel
Děkuji za výtku, jdu shánět v papírové podobě.
Ken o cukamu nakereba omoru koto ga dekinai.
Ken o cukami nagara daku koto ga dekinai.
Support your local kendo team: http://www.youtube.com/watch?v=a_v3eQKNIDM
Ken o cukami nagara daku koto ga dekinai.
Support your local kendo team: http://www.youtube.com/watch?v=a_v3eQKNIDM
-
- Stálý přispěvatel
Urcite jsem ji nekde v Praze videl, kdyz ji nekde zachytim poslu ti SMSwolf wrote:Taky jsem ji v papirove podobe chtel. Po tom, co jsem si psal s nekolika eshopama, ji asi osm z nich stahlo z nabidky, kde ji do ty doby meli s poznamkou, ze dodavaji do tri dnu.

A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
Ujišťuji tě, že jakmile ji najdu, seženu, uvidím určitě ji zakoupím a autora velice rád podpořím. Bohužel ji sháním již přes dva roky. V internetových obchodech mám zadané avízo a stále nic. Nebude to první kniha, kterou mám jak v elektronické tak v tištěné podobě. Tady myslím nejde o šetrnost, ale o nedostupnost zboží.Boza wrote:Teda pánové, to tedy pana Smetánku podporujeteLegenda je natolik zásadní kniha, že ji mít v tištěné podobě patří takříkajíc k dobrému svědomí.
-
- Stálý přispěvatel
Já třeba se snažím mít vše v elektronické podobě.
Knižně jsem ji měl z knihovny
Knižně jsem ji měl z knihovny
-
- Stálý přispěvatel
Kromě výborné "Legendy o Ostojovi" ještě něco další literatury pro představu, jak vypadala a fungovala středověká vesnice:
Kolektiv: Zaniklé středověké vesnice v ČSSR ve světle archeologických výzkumů 1, 2. Uherské Hradiště 1971.
V. Nekuda: Pfaffenschlag. Zaniklá středověká ves u Slavonic. Brno 1975;
E. Černý: Zaniklé středověké osady a jejich plužiny. Metodika historicko geografického výzkumu v oblasti Drahanské vrchoviny. Studie ČSAV. Praha 1979;
M. Beranová: Zemědělství starých Slovanů. Praha 1980;
J. Klápště - Z. Smetánka: Archeologický výzkum české středověké vesnice v letech 1971 - 1981, Archaeologia Historica 7 (1982) 11 - 31;
V. Nekuda: Středověká vesnice na Moravě ve světle archeologických výzkumů zaniklých osad. Archaeologia Historica 7 (1982) 33 - 66;
Z. Smetánka: Život středověké vesnice. Zaniklá Svídna. Praha 1988;
J. Klápště: Paměť krajiny středověkého Mostecka. Most 1994;
K. Nováček - P. Vařeka: Výzkum žijících vesnic středověkého původu v Čechách. Archeologie ve středních Čechách 1 (1997)
D. Šaurová: Typické domové půdorysy v zaniklé středověké vesnici Konůvky na Slavkovsku, Archeologické rozhledy 25 (1973)
V. Frolec: K interpretaci geneze trojdílného komorového domu ve světle archeologických výzkumů na jihozápadní Moravě, Archaeologia Historica 7 (1982)
L. Belcredi: Půdorysná a stavební podoba středověkého venkovského domu na střední Moravě, Archaeologia Historica 12 (1987)
B. Dostál: Stavební kultura 6. - 9. století na území ČSSR, Archaeologia Historica 12 (1987)
P. Meduna: K vnitřní struktuře raně středověkých sídlišť, Archaeologia historica 17 (1992)
Zajímavý článek o využití kamene jako stavebního materiálu ve vesnickém stavitelstí: http://www.kar.zcu.cz/texty/Vareka1998.DOC.
Smetánka Z., Archeologické etudy. Osmnáct kapitol o poznávání středověku. Praha 2003.
J. Klápště, Středověká vesnice v proměnách našeho poznávání, in: Civitas et villa. Miasto i wieś w średniowiecznej Europie środkowej, Wrocław-Praha, 2002
Magdalena Beranová, Zemědělská výroba v 11./14. století na území Československa, Studie Archeologického ústavu Československé akademie věd v Brně 3/1, Praha 1975.
Kolektiv: Zaniklé středověké vesnice v ČSSR ve světle archeologických výzkumů 1, 2. Uherské Hradiště 1971.
V. Nekuda: Pfaffenschlag. Zaniklá středověká ves u Slavonic. Brno 1975;
E. Černý: Zaniklé středověké osady a jejich plužiny. Metodika historicko geografického výzkumu v oblasti Drahanské vrchoviny. Studie ČSAV. Praha 1979;
M. Beranová: Zemědělství starých Slovanů. Praha 1980;
J. Klápště - Z. Smetánka: Archeologický výzkum české středověké vesnice v letech 1971 - 1981, Archaeologia Historica 7 (1982) 11 - 31;
V. Nekuda: Středověká vesnice na Moravě ve světle archeologických výzkumů zaniklých osad. Archaeologia Historica 7 (1982) 33 - 66;
Z. Smetánka: Život středověké vesnice. Zaniklá Svídna. Praha 1988;
J. Klápště: Paměť krajiny středověkého Mostecka. Most 1994;
K. Nováček - P. Vařeka: Výzkum žijících vesnic středověkého původu v Čechách. Archeologie ve středních Čechách 1 (1997)
D. Šaurová: Typické domové půdorysy v zaniklé středověké vesnici Konůvky na Slavkovsku, Archeologické rozhledy 25 (1973)
V. Frolec: K interpretaci geneze trojdílného komorového domu ve světle archeologických výzkumů na jihozápadní Moravě, Archaeologia Historica 7 (1982)
L. Belcredi: Půdorysná a stavební podoba středověkého venkovského domu na střední Moravě, Archaeologia Historica 12 (1987)
B. Dostál: Stavební kultura 6. - 9. století na území ČSSR, Archaeologia Historica 12 (1987)
P. Meduna: K vnitřní struktuře raně středověkých sídlišť, Archaeologia historica 17 (1992)
Zajímavý článek o využití kamene jako stavebního materiálu ve vesnickém stavitelstí: http://www.kar.zcu.cz/texty/Vareka1998.DOC.
Smetánka Z., Archeologické etudy. Osmnáct kapitol o poznávání středověku. Praha 2003.
J. Klápště, Středověká vesnice v proměnách našeho poznávání, in: Civitas et villa. Miasto i wieś w średniowiecznej Europie środkowej, Wrocław-Praha, 2002
Magdalena Beranová, Zemědělská výroba v 11./14. století na území Československa, Studie Archeologického ústavu Československé akademie věd v Brně 3/1, Praha 1975.
Volo, multum, statim!