Srbsko

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Bestian
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Srbsko

Post by Bestian »

Petr Tallowitz wrote:Mluvil jsem o Evropě jako o celku, a ten sahá až po Ural, taky jsem nevylučoval žádné věkové třídy ani bývalé satelity. Třeba ale Finsko nebylo satelitem a domluvíš se tam rusky většinou bez problémů.
Jinak u nás se učí oxfordská angličtina, a s tou je problém i v Londýně, neovládá ji snad ani polovina tamějšího obyvatelstva (jen tak pro srovnání)
Mluvíme-li jen o Evropě, tak je to právě rusko, kde se učí jako druhý jazyk angličtinu, neboť si sami uvědomují, jak moc je to světový jazyk. Ostatně většina Evropských států se jako druhý jazyk učí angličtinu. Věc další, jsem členy Evropské unie kde je to úřední jazyk. Nikterak ruštinu nezavrhuji, ba naopak, pouze si netroufám tvrdit co ty...
Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.

Kdo nechce, hledá důvody. Kdo chce, hledá způsoby.
Petr Tallowitz
Nováček
Nováček

Post by Petr Tallowitz »

Ano, to že i v Rusku se před dobou ne tak dávnou přešlo i k výuce angličtiny nepopírám. Ale týká se to hlavně mladších generací (tedy těch mladších než jsem já). Angličtina je v současné době hlavně jazykem obchodníků, až budou světové trhy ovládat třeba mongolové, tak se budem učit mongolsky :lol: .
A jestli mi z něčeho dokáže naskočit kopřivka na zádech tak je to EU
Je jedno na které straně bitevního pole stojíš, vždy zvítězí smrt.
Zlatava
Nováček
Nováček

Post by Zlatava »

Ja ziju ve Spañelsku a tady nikdo neumi rusky, ani ve francii, ani v nemecku, atd.
Ja jsem ta "mlada" generace co uz nas nenutily ve skole ucit se rusky a zaplat panbuh, protoze v evrope se ji nedomluvis, anglictinou vsude a lepe nes rusky se domluvis y Spanelsky
Petr Tallowitz
Nováček
Nováček

Post by Petr Tallowitz »

To Z.: Tak s tím německem se teda dosti pleteš, nezapomínej že před rokem 1989 bylo rozděleno na NDR a DDR, kde se ve "východním bloku" učila Ruština povinně od prvních stupnˇů základních škol . A to že ve Spainu nokdo neumí ruštinu bych taky netvrdil, pár lidiček odtama co rusky umí znám.
Jinak já patřím také k "mladší" generaci co se ruštinu učit nemusela. Jinak španělsky se domluvíš tak maximálně u vás a v Portugalsku (mluvím pouze o evropě). tady u nás není moc lidí u kterých by jsi slyšela že na sebe křičí: Ola amigo!
Je jedno na které straně bitevního pole stojíš, vždy zvítězí smrt.
narvek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by narvek »

Hele, řekněme si to popravdě, angličtina je nejrozšířenější světový jazyk.

A kdyžtak se vraťte k tématu, nebo to tu nechám promazat.
Ken o cukamu nakereba omoru koto ga dekinai.
Ken o cukami nagara daku koto ga dekinai.

Support your local kendo team: http://www.youtube.com/watch?v=a_v3eQKNIDM
Bestian
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Bestian »

narvek wrote:Hele, řekněme si to popravdě, angličtina je nejrozšířenější světový jazyk.

A kdyžtak se vraťte k tématu, nebo to tu nechám promazat.
Souhlas, pře se tu jeden člověk se svojim názorem proti většině, bezpředmětné, promazat prosím! :wink:
Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.

Kdo nechce, hledá důvody. Kdo chce, hledá způsoby.
bradan
Nováček
Nováček

Post by bradan »

Jazyk Rusky je jednym z mnoha Slovanskych jazykov s ktorym sa dorozumie v celej Europe kazdy slovan či už Srb, Poliak,Bulhar atd.atd. Tych narodou je v Europe pomerne dost a netreba im vedieť po Anglicky aj ked je pravdou že večšina ludi sa uči anglinu len vdaka tomu že je to jazyk celosvetovy. Ja som s tych ktory sa ruštinu učil v škole ale aj keby som sa ju neučil tak sa dorozumiem tuty z každym slovanom v europe a netreba mi anglinu. Je to mimo temy tak to zmažte,len som tym chcel povedať ze trochu pravdy bude čo piše Tallowitz.