když bude maso dobře prosolený, tak můžeš být 100% bez obav. Jinak sušený maso také není tepelně upravovaný a nevím že by s tím kdy byly nějaký problémy... ani když jsme jedli dva roky starýRaiden wrote:Joe: to solený maso - solilo ze JENOM za syrova, nebo se před tím nějak tepelně upravovalo? Z neupravenýho masa bych měl celkem obavy![]()
Co luštěniny? Hrách, fazole, boby?
tak mě napadá - dyť tohle téma by se mělo (prakticky) řešit v září na Malešově, no né?

S těma luštěninama to je zásah do černýho. Na ty jsme tu zapomněli. Hrášek a fazole se konzumovaly v nemalým množství.
To co píše Joe o bramborách bych celkem zpochybnil. Myslím si, že brambory se už v 18.stol. jedly celkem běžně, ale nenapadá mě teď nic čím bych to podložil...
...a ještě jsme zapomněli na pití, takže mnoho rumu a piva (smrkovýho, jedlovýho, nebo z čeho to vlastně dělali...
