Wroclaw 1300 - cesta Elišky Rejčky do Čech

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Navíc tím průměrný věhlas jeho družiny u dvora stoupne asi tak o 100% :twisted: , toho bys, André, mohl využít a nechat se najmout a vydržovat :twisted:

A jestlipak pán z Říčan ví, že to znamená i odpovědnost. Odpovědnost za Andrého a všechno, co dokáže se svými pijanskými kumpány (např. mnou) v rozjařenosti napáchat :)

PS: Aranko, pošli mi na vlky nebo na sněm mou helmu, prosím, ať ji můžu výhledově třeba prodat.

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Posadowski
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Posadowski »

Andre wrote:... ujal byste se někdo ...?
Posadow se ještě nevyjádřil. Samozřejmě ani já nemohu zůstat stranou tak významné události a k cestě za novou královnou se připojím. I moje choť jistě bude dobrou společnicí mladičké královny a pomůže jí ukrátit dlouhé chvíle na cestě. Leč moje družina disponuje více dámskou společností než udatnými hrdiny. Takže Bretonče, chceš-li nést barvy Posadowa, pokud nebudeš moc vyvádět tak nejsme proti, doufám, že mé panoše přiučíš jen dobrému...
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

v neděli 5. října je svaté Elišky...

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Arannka
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Arannka »

Kain wrote:Navíc tím průměrný věhlas jeho družiny u dvora stoupne asi tak o 100%.....
Vehlas Ricanske druziny posuzuj az po Turnaji. :twisted:
Prilbu vezmu na Snem a predam Marsalkovi. Dekuji moc za pujceni.
Krea

Přihláška

Post by Krea »

Tímto přihlašuji:
1 ks urozence
2 ks neurozených družiníků
2 ks neurozeného dámského doprovodu k oprašování zbytku družiny
1 ks dobového stanu

V případě, že seženeme druhý povoz, je možné, že se celkový počet zdvojnásobí - a to především u kategorie neurozeného doprovodu. Všichni jsme čistotní, slušně vychovaní, zuby dobré. :)

Stoly, židle, přístřešek atd. máme vlastní. Neurozence do jiných uskupení nepůjčujeme. (Stejně byste je hned vrátili.)
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Jiři z Holohlav »

Německý dům Pany Marie Jeruzalémské postaví k ochraně královny minimálně 3 bojovníky.
Smrt je smyslem života.
Krea

Post by Krea »

... takže s druhým povozem se to rýsuje nadějně, takže se počty prostých lidí zvětší.

Když čtu ty Ronšperkovo poznámky - to bude naprosto dokonalý. Jéééžiš, ty mě zakousnou, až budu chtít po některých kompletně nové věci v ruce. Hihihi. (Doufám, že si to nepřečte naše Blanka.)

Mám ještě dotaz - jídelnu máme přibalit také?
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Maršálek »

Krea wrote: Mám ještě dotaz - jídelnu máme přibalit také?
jednoznačně + bych si prosil ty malé dobrůtky na špejli na ochutnání :wink:
P.S. ostatním namluvíme, že tou delikatesou je ve skutečnosti párátko :badgrin:
Ich dien!
Vítek_z_Landštejna
Nováček
Nováček

Post by Vítek_z_Landštejna »

Maršálek wrote: bych si prosil ty malé dobrůtky na špejli na ochutnání

Sakra, kde jsem to četl. Byla to nějaká historická publikace. Oblíbená pochoutka, krysa na špejli s kečupem...... Aha už to mám. Zeměplocha. :lol:

A coeur vaillant, rien impossible
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Prosím o přihlášení se v debatě, která je pro to (a jen pro to) určena. Aby v tom byl přehled a aby to bylo očividné a závazné i pro ty, co se přihlašují. Německé rytíře poláci vůbec rádi potkají, když jsme u toho :-)

Pravoslav, Orcae Ita