To je perfect! Zrovna jsem v Praze, po práci tam zaběhnu. Mají nějaké www? Tavit bych to chtěl ve výhni, ale ještě nemám tyglík. Nevíš něco o složení toho bronzu, zajímá mě teplota tavení atd. a ta je dána chemickým složením... Do čeho to budu lít ještě nevím, přiznám se je to trochu oříšek...nedoporučil by jsi mi nějakou českou literaturu?
Bidak: Jo hezký článek, není lepšejší písková forma??
Ještě třeba nějaké detaily, jak dělat ty odvzdušňovací kanálky, na jakou teplotu předehřívat formu... Mám zkušenosti jen s kováním, s litím eee, ale chci to vyzkoušet...
Aby ti ten kov dobře zatekl do formy, a hlavně aby se ti tam neudělala vzduchová bublina, potřebuješ tam mít odvzdušňovací kanálky. Kov jimi nevyteče, nebo jen minimálně (to záleží na jejich umístění) ale vzduch vytlačí a perfektně zalije formu. Myslel jsem tím, jestli s tím máš nějaké zkušenosti...
Ovšem tam je vše na prodej mleté? No nic, zkusím to nějak ukecat. Pokud mi prodají kostku, tak asi budou mít tendenci prodat těch 5 kilo - chtěl by ještě někdo, že bychom to objednali dohromady?