Wothan píše:Sisi: Pratchett někde napsal, že tolik vykřičníků (19?) v takhle krátkém textu není zrovna známkou duševní vyrovnanosti

Aj, Wothane je to moje sestřička a je ještě mladá, za to však živá prudká tak jak má být

. A propo, mám ještě jednu ruku a 2 nohy(monty python and holy grail), takže můžem bojovat

. Ovšem jak te znám, zase bys mě nechal doběhnout do kopce a pak sestřelil katapultou.
Jinak když si proberu letošní sezonu na zranění, nevybavuju si úraz v bitvě, i když i tam chceme s těmi čapkami a lebkami pod ně, a zimními tunikami a těmi rukavicemi zvýšit bezpečnost. Všechno linie a kruhy - a hle problém, v bitvě scénář, sice se řežeme víc než na WB, ale bez úrazu. A všechna zranění na akcích kde jsem letos byl, byla právě z kruhů a linií(Svatobor,Rogar,Veligrad). A nyní na WB do těchto "soutěží" lehkoděné(bez kovové zbroje, rukavic a přilby) nepouštíte, v pořádku. To chceme po zkušenostech zavést taky.
A všechny v místech, kde má člověk ochranu, a většina blbým způsobem(Já-levák že jo a sousek, Abemu sklouzne po přilbě, já vrazím prst do kroužků, Damienovi tu ruku, taky nějakým blbým sousekem, Dag-farimu taky nějak divně, ten prst, Tomovu hlavu přez závěs a batvat neřeším...tam to bylo nějak svinsky).
Nicméně je fakt i ten že agresivita roste, a te blbě. Chce to hadráky, aby si uvědomily jak rychle zemřít (vždy jde nějak recyklovat) pro nás at lehké či těžké to platí taky(popel na hlavu sám někdy Higlandeřím, ale snažím se aspon chvílu dělat raněného a stáhnout z boje na recyklaci).Já při boji s hadráky docela skoro úder úplně zastavím abych jim např nic neudělal, nebo je letmo vezmu štítem, ale oni jedou dál a docela natvrdo...O to větší je paradox, pokud to je paradox, že ta zranění mají kolikrát ti obrnění.
Další problém je udělat bitvu na kterou potřebuješ i s scénářem a prostorem tak 60-70 bojujících, ale z nich máš 20 hadráků...
Prostě a na tom se všichni shodnem problémů je celá řada.
Osobně jsu zastáncem většího obrnění.
Větší "rozumnosti, lidskosti, opatrnosti" (říkejme tomu jak chceme) v boji (vyhecovat jde totiž každý)
Větší přísnosti v pouštení do kruhů zrady.(Proto jsem se taky samozřejme na WB nehádal, když Melkel s ježourem řekli, že mě do kruhu nepustí, krom toho že pořadatel má konečné slovo).
I když taky jsem měl ty nápady udělat kruh pro lehkooděnce(ve smyslu lehkooděnec, ne hadrák)
PS. Neber mě Wothane za další Potrefenou Husu, možná tak za potrefeného Pulca