Sedlo

Moderators: Knecht, Raiden

Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Raiden »

No, já dospěl k tomu samýmu, takže ač takovouhle akci promejšlím už několik let, nezbejvá než čekat, až se mladej obsedne a trochu vyjezdí. Ale stejně. Chce to minimálně na telefonu někoho s koněbusem, kdyby byl malér. Další je naplánování trasy - pokud možno mimo silnice, neb co řidič, to dobytek a když mě vytroubí kamión někde na mostě nebo v úzkým úseku, mám problém. Chce to záchytný body, kde by bylo možný koně minimálně napojit.
Projekt jezdeckých stezek dává určité naděje do budoucna, ale nejsou všude a jejich úroveň je různá.
alistaire
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by alistaire »

Raiden wrote:... neb co řidič, to dobytek a když mě vytroubí kamión někde na mostě nebo v úzkým úseku, mám problém...
:wink: Ano a no... abys moh bejt kamioňákem, musela ti máma hned po narození prásknout hlavou pětkrát o schody... :wink:

Tk dobře, tak ne, znám i slušné kamioňáky (dva...). Hovad namachrovaných že vezou bambilion tun a zneužívají toho (samozřejmě porušením pravidel SP, které já považuji za obzvláště hrubé...) jsem dnes z Prahy do Brna potkal asi pět... Což není až tak špatný průměr...
http://www.mortaigne.com - projekt Švédského regimentu z třicetileté války
Image
http://tricitka.brodec.org - diskuse zaměřená na třicetiletou válku
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Raiden »

No, sice je to off topic, ale budiž: empirická zkušenost. Po D1 jezdím sporadicky a až na to, že ta vzovka je v tristním stavu, to neni zas tak hrozný. Asi proto, že ta silnice je hlídaná. O to více se však pohybuju po okreskách a silnicích 1. tříd a tam zažívám leccos. A nejsou to jenom kamiony.
Nehledě na to, že na koni se po D1 zaručeně pohybovat nebudu.
Janka

Re: Půjčka...

Post by Janka »

magforf wrote:Jak už jsem někde tady v diskusi četl, někdo si půjčil koně na výpravu...
No, já podobný problém také řešila. Nakonec si pořizuji vlastního :) Jen počkat, až vyroste ... :-/ :)

Nevím, na jakou akci by sis koně chtěl půjčit, ale jednoho "magora", co by do toho možná šel, a navíc půjčuje koně, bych znala... Pokud bys dělal indiány, tak asi není problém se domluvit, jinak nevím...
Ale prostě jsou i tací, tak třeba někoho najdeš ;)

[url]viz: http://kone-indiani.cz/[/url]
ClaryAldringen
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by ClaryAldringen »

Od sedláře matese bych sedlo rozhodně nepořizoval, vzhledem k tomu že kůň ti neřekne kde to sedlo tlačí tak to chce kvalitního sedláře (asi jsem zhýčkanej s westernového sedlářstí Honzy Raimona). Nicméně nejpodobnější baroknímu sedlu je asi sedlo portugalské, které se u nás dá pořídit cca za 9 tisíc což na sedlo opravdu není mnoho, ale upozorňuju že se v tom jezdí jinak než v anglii a jinak než ve westernu, je to takové specifické. Good Luck :)
Sepsal Boží slovo ve slovanském jazyce aby mohl sobě svěřené duše snáze poučovat. Žádal je, aby zpívaly kyrie eleison, a vysvětlil jim jeho význam. Ti zlotřilci to však zesměšnili a zkomolil na ukrivolsa, což v naší řeči znamená v křoví stojí olše.
group.mercatores.cz