Výstroj těžkooděného jezdce a jeho koně

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderators: Viktorie, ClaryAldringen

Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Maršálek »

Eifel wrote:Máš v mnoha věcech pravdu a doufám,že příjde doba kdy budu moct dělat toto hobby fakt dobře.Jsem rád, že jsem si to pěkně vyříkali a doufám že když budu mít dotaz tak mě nepošlete hned dopr....
Tak proč si k vystupování, kterým se živíš, nedohledáš skupinu, která dělá tvé zájmové období dobře. Tam se můžeš realizovat a zároveň se dostaneš ke všem potřebným informacím :wink:

To pruzení neber osobně, většina z nás si tak dříve lecos okecávala a tak nám to dnes s odstupem přijde o to pitomější :wink: Sám "nedělám" LH, jenom si postupně uvědomuji, že bych chtěl mít své vybavení podle dobových předloh a ne vymyšlené. Mimo jiné i proto, že přes všechny dobré nápady prostě nevymyslíme v rámci hmotné kultury nic lepšího, nežli naši předkové a pokud si myslímě že ano, pak to překvapivě "neladí" se zbytkem :badgrin:

souhlas s promazáním :wink:
Ich dien!
Radim Vaňousek
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Radim Vaňousek »

Siegfried wrote:
Vaňousku, jsme velký kluci a promazat se umíme sami, není tu žádnej prudič, kdyby měla bejt Vikina užitečná tak ať spíš offtopiky přesune do fora co udělal Wothan .)
O tom, že jste velký kucí nepochybuju, ale určitě se nikomu z vás nezobrazuje možnost mazání příspěvků. Nicméně s přesunem OT souhlasím.
Eifel
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Eifel »

Tak proč si k vystupování, kterým se živíš, nedohledáš skupinu, která dělá tvé zájmové období dobře. Tam se můžeš realizovat a zároveň se dostaneš ke všem potřebným informacím :wink:

No, to není tak jednoduché. Jelikož už jsou pro mně Štvanci takřka rodinný podnik a přece jenom máme možnosti zázemí o jakých se nám ani nesnilo ( vlastníme šermírnu a kolega má i vlastní jezd. areál ), ale spíš se pokusím to dělat dobře sám. Jde mi v základě o to to děla věrohodně, i když v některých věcech musím použít i něco jiného jelikož ty věci ještě nemá. Mám asi deset různých helemic a furt je to málo. ale snd se k tomu dopracuji i díky takovým fandům jako jste vy na tomhle fóru. Musím přiznat, že někteří z vás mají věci které b se dali dát určitě do muzea.
Eifel
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Eifel »

Pár fotek nového sedla. foceno dnes odpoledne narychlo s půjčenou dekou a nedodělanými drobnostmi.
www.dolezal12.rajce.net nebo přes vyhledávač na rajčeti - album -feron
Last edited by Eifel on Tue 28. Oct, 2008 19:44, edited 1 time in total.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Nezapoměl jsi na odkaz? :wink:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Eifel
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Eifel »

Super. V pohodě se dá v tom kůň zvednout na zadní, jen spdanout je z toho horší. Co se týče ježdění je to postavený na califirnii, takže pohoda pro jezdce i koně. Je tam všitá vycpávka pod zadek, takže i v tomhle směru je fajn. Jen skoky přes 1 m jsou už náročnější. Jak se líbí?
Eifel
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Eifel »

Ješttě jednou ten odkaz www.dolezal12.rajce.net A ted¨váš názor.
ClaryAldringen
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by ClaryAldringen »

Eifel wrote:Ješttě jednou ten odkaz www.dolezal12.rajce.net A ted¨váš názor.
Na můj vkus moc nezapře western, prostě kalifornie s jinou bočnicí, což je patrné hlavně u zadní rozsochy a navíc je to podtřeženo typicky westernovým podbříšníkem. Ale už jsem tu v úvodu avizoval že nejsem přílišným zastáncem "amerického" rozkládání váhy na evropské koně, takže celkovému výsledku možná křivdím. Každopádně je to první a dost velký krok.
Sepsal Boží slovo ve slovanském jazyce aby mohl sobě svěřené duše snáze poučovat. Žádal je, aby zpívaly kyrie eleison, a vysvětlil jim jeho význam. Ti zlotřilci to však zesměšnili a zkomolil na ukrivolsa, což v naší řeči znamená v křoví stojí olše.
group.mercatores.cz
Eifel
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Eifel »

Ten podbřišák neber v potaz. Ještě tam přibude zdobení na přední a zadní rozsoše. Má to sice westernopvou kostru, ale mně to přiježdění vyhovuje. Originály měli opravdu těžiště někde nad koněm ( jako voj.bok, ale to není nic pro mne. Už se těším na to tvé sedlo. :biggrin:
ClaryAldringen
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by ClaryAldringen »

Dneska mi přišla ta Elektra, zítra ji budem zkoušet na kobyle a po Vánocích bych zašel za Hakenem. :)
Sepsal Boží slovo ve slovanském jazyce aby mohl sobě svěřené duše snáze poučovat. Žádal je, aby zpívaly kyrie eleison, a vysvětlil jim jeho význam. Ti zlotřilci to však zesměšnili a zkomolil na ukrivolsa, což v naší řeči znamená v křoví stojí olše.
group.mercatores.cz