LH vs. ekologie

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderator: Joe

sroub
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by sroub »

Naštěstí i želva nádherná a jí podobný druhy žijou jižněji než jsme my takže se v naší přírodě nemnožej. Naštěstí, protože když uvážim jaký množství se jich prodává, co za lidi si je kupuje a jak sou to dobrý lovci, asi by sme u nás neměli ani rybičku a rybáři by ještě s láskou vzpomínali na kormorány... :badgrin:
Non multi, sed multa
tom111
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by tom111 »

nejsem si jistý,ale výskyt želvy nádherné je tuším prokázaný až u hranic s Kanadou
myslím říť jako řiď ,ne řiť jako řiť
sroub
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by sroub »

Asi se nám rozcházej zdroje, podle toho co o nich vim já tak nejvíc prodávanej poddruh, želvy nádherný u nás, tj. Trachemys scripta elegans žije v Mexiku a jižní až střední části USA, a celej druh týhle želvy zabírá místo od tý střední části USA až do Brazílie a Uruguay. Kdysi sem jí choval a vim že se doporučuje nechávat je přezimovat ve sklepě a pouze krátce, venku v jezírkách kde je nezámrzná hloubka se maji nechat přezimovat jenom velký, dospělý kusy a hned na jaře když se probuděj tak chytit a "doladit formu" ve vnitřnim akvateráriu, protože naše jara a podzimy na ně sou moc dlouhý, nestíhaj nabrat sílu.....
Non multi, sed multa
tom111
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by tom111 »

já je taky choval a celý rok na venku, po dobu třech let než mi je zahlušili kočky,A právě to bylo na popud knížky o chovu této želvy a tam bylo na mapce zakresleno kde se v americe vyskytují.Ale nechci se přít,protože jsem nebyl skušený chovatel a tu knížku jsem přečetl jen jednu :wink: a navíc ,to je debata k pivu do hospody :lol:
myslím říť jako řiď ,ne řiť jako řiť
sroub
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by sroub »

tom111 wrote:.... a navíc ,to je debata k pivu do hospody :lol:
To zní jako opravdu dobrej návrh :twisted: :twisted: Mimochodem, připomíná mi to takový ty reklamní tácky pod pivo s námětama na hospodský řeči :lol:
Non multi, sed multa