Bezpečná munice na bitvách

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Bonemina »

Rekrut wrote:Hm, tak co takhle prakovniky nepouzivat protoze pro ne nemame bezpecnou munici. Nebude to snazsi, nez hledat bezpecne strelivo? Jinak tenisak je taky pekne tvrdy ale je faktem ze maximalne zlomi nos. Co se tyce brambory olepene izolepou tak to je pekna zhuverilost az stím dostane nekdo do obliceje bude dozajista stastny. De totiz o vahu ty brambory ktera po dopadu zustane v celku a nerozprsknese a tudis oblicej spotrebuje celou vahu brambory. fuj hnus to uz radej rozvarenou bramboru, ktera se rozpadne. Ovsem az skonci bitva prijdu za poradatelem nebo prakovnikem a budu chtit vyndat zbytky erteplí z krouzku aby tam nehnily. Radej budu drolit jil. Jinak co se velikosti jilovych kulicek tyce snad prakovnici budou soudni a nebudou delat koule jak pest. Nejlepsi by asi bylo odzkouset vsechno navrhovane strelivo na dobrovolnikovy a zjistit jak to je. P.S. dobrovolnik nejsem
No tak s touhle logikou byste do sebe nemohli řezat ani mečema ani sekerama ani ničím... Čímkoli dostaneš do obličeje, to bude bolet.

A že se nemáme ani snažit najít vhodnou munici a odpískat to rovnou, to snad nemyslíš vážně? Je tu už dost lidí, kterým se tyhle jednoduché zbraně líbí a stojí za to o tom alespoň uvažovat. Samozřejmě, že dokud nebude nějaká schválená munice a pokud nebude zájem pořadatelů mít praky a fustibaly v bitvě, nikdo z nás s tím do bitvy nepůjde...

Jinak pokud potřebujete dobrovolný terč, už jsem se dřív nabízela a nabízím se znovu - to, co vydržím já, vydržíte snad vy, statní chlapi taky. A pokud ti na bramborách vadí opravdu jen ty cucky v kroužkovce, tak ti je pak klidně budu vydrbávat třeba kartáčkem na zuby. Mě to za to stojí.
Arannka
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Arannka »

Nerada bych opakoval již tisíckrát zmíněné, ale hodně velkou rodi, co se týče bezpečnosti, hraje vhodně zvolený čas pro střelbu a informovanost bojujících. Třeba při útoku na hradby WB se kryju za spolubojovníky, :lol: urpuně koukám do země a ani mě nenapadne zvednout hlavu, protože vím, že něco může přiletět.
Doufám, že už nikdy nikoho nenapadne střílet do lidí, kteří o tom předem nevědí, nebo dokonce bojují.
Vždyť stačí při nácviku říct: pozor, druhá strana má lučištníky, práčata... tehdy a tehdy do vás budou střílet.
Rekrut
Nováček
Nováček

Post by Rekrut »

Bonemina wrote: No tak s touhle logikou byste do sebe nemohli řezat ani mečema ani sekerama ani ničím.................
Ha uz se tesim na ten kartacek na zuby v akci to sem zvedavej :-). Jinak nemam proti pouzivani brambor nic co by bylo az takove ze bych to nedokazal prekousnout. Ovsem bude to divne hazet po sobe jidlem. Navic to urcite zapadne kam nema. Brrr treba za prosivku kde se to rozmazne :? . No uvidime az se to nekde odzkousi co to udela. Rozhodne to rad uvidim.
Jinak sem to s tim odpiskanim nemyslel vazne jen sem chtel lidi postochnout aby zkusili nejakej navrh treba najdem neco zajimavejsiho nez varenou erteplu.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

hawkwind wrote:Och chudinky, budou jim hnít erteple v kroužkovkách.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: PŘESNĚ

Já rád používám noviny obalené kobercovkou, ale výroba je pakárna. Brambory mi taky vyznívají sympaticky a být jako prase - to mi nevadí :c)))
Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Begbie »

Vzhledem k tomu že tahle debata nepřináší nic nového tak ji zamykám.

Pokud některý z pořádajících na bitvě praky povolí tak jistě také předepíše některé "bezpečné" střelivo.
Dobrý den, máte zmrzlý držťky ?
Ne, my si topíme!
   http://www.rucnitkani.cz
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Bonemina »

Teď na Čase Vlků bylo na lidech testované bramborové střelivo. Jak se vám to v reálu zamlouvalo? Máte nějaké poznámky, připomínky, kritiku?
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Kloužou, když se rozšlapou...a za letu vypadají hezky:-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

Já jsem jaké práče pro bambory!
a co nějaký druh moučné brambory co by mohly méně lepit a tedy i klouzat
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

myslim ze dostat s tim do oka nebo kamkoliv jinam do xichtu, bude to dost bolet.. leti to strasne rychle

sip jak leti vetsinou na vetsi vzdalenost obloukem a nebo se s tim da mirit nekam NE na xicht tak se da snizit riziko....

dokazi pracata ovlivnit v ktery fazi se jim fustibal otevre? dokazi tim mirit vuci postave cloveka? tzn rekneme treba 180 cm tak ze do hornich 30 ne? rekl bych ze tezko...

proletela mi jedna brambora kolem hlavy, videt vubec dopredu nebyla, az sem pocitil naraz do prilby a to jak mi ji to zleva liznulo... ale musel to byt slusnej fofr, nic sem dopredu nevidel... natoz abych stihl reagovat...
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

Za práčata mohu říct, že jsme se snažili házet mírně - na tu krátkou vzdálenost to ani nijak jinak nejde. Pár jsme jich i hodili obloukem.
Ale spíše to byl mírný oblouk ale i tak má brambora energii.

Za sebe mohu říct že jsem si schválně zkrátil délku ramen praku - a tak jsem snížil energii letu.

U fustibalu je energie letu dost větší.