Přilby raného středověku

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Merlkir
Nováček
Nováček

Příspěvek od Merlkir »

co dal google:

Obrázek

ještě jsem někde měl jinou rekonstrukci, která vypadala moc hezky, taková skoro až perleťová s kancem nahoře, ale tu teď nemůžu najít..
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Podle toho kódu to skoro vypadá na nějakou Indii ne?
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Kryštof
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kryštof »

Merlkire: Myslíš tohle?:

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Rodmar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rodmar »

Tak tady je ta moje přilbka :lol:

[img][img]http://img520.imageshack.us/img520/7661 ... fo7.th.jpg[/img][/img]

Je to trošku zkreslený......ten nánosnik neni tak velkej 8)
Rodmar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rodmar »

Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Ta helma, to je benty grange, anglosaská. Z vikingského období a regionu to nemá analogii.

Ad kožená helma - nevydrží tolik, co železná, protože není železná. Kdyby uměli dělat kožené helmy stejně pevné, jako železné, tak by to dělali, a to i v mladších dobách, jenže obecný trend směřoval vždy k těm železným. Nemá to vyznít tak, že je zavrhuju, naopak se mi líbí, ale nečekej zázraky.

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Sidney
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Sidney »

Kde jsi bral inspiraci k tomu nánosníku? Trošku to připomíná princ jaroslav helm.

To kaput: je to mnohem pevnější a neměkne na slunku. Aspoň ne tak moc.
Rodmar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rodmar »

Ten nánosník je v podstatě z mojí hlavy. Původně na té přilbě měl bejt nánosník klasicky rovnej jenže já chtěl něco hezčího a trochu vykrojený na oči. A tu mandličku na nánosníku sem si pěkně důlčíkem vyťukal aby byla aspoň maličko zdobená :) Jinak bych byl rád kdyby ste mi poradili co mi to z hlavy vzešlo tak zhruba za přilbu - z jaké lokality a období. Kčemu byste to tak zhruba přirovnali. Chtěl sem původně nějakou přilbu na vikinga. Tohle je můj uplně první pokus o nějakou přilbu 8) Do budoucna bych se chtěl pokusit vyrobit na vikinga přilbu podle nálezu z coppergate.
Rodmar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rodmar »

Jinak já sem ve všem teprve začátečník. LH a šerm věci dělám zatím tři roky a během posledních dvou let sem se do toho hodně ponořil a sdírám kde jakou informaci co se dá. Tak budu vděčný za vaše rady ohledně takovýchto témat. 8)
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melkel »

Rodmar píše:Jinak já sem ve všem teprve začátečník. LH a šerm věci dělám zatím tři roky a během posledních dvou let sem se do toho hodně ponořil a sdírám kde jakou informaci co se dá. Tak budu vděčný za vaše rady ohledně takovýchto témat. 8)
Rada první:
Výroky "LH a šerm věci dělám zatím tři roky a během posledních dvou let sem se do toho hodně ponořil" a "Ten nánosník je v podstatě z mojí hlavy....já chtěl něco hezčího..." nejdou dohromady. Pokud chci "něco hezčího", najdu si nález či iluminaci. Pokud si budeš vymýšlet, budeš kecka.