Zbraně - od křesadla po opakovačku

Zbraně a Vojenství

Moderátor: Joe

peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

Spící Medvěd píše:...Tedy pokud není výstřel potlačenej zvukařem , aby mu to neutrhlo uši :wink:
No, bude to podle všeho ráže kolem .50" - ten zvuk většina kamer nevezme, je to přehlušený - pak vypadá všechno jako kapslák.

Jinak jsi to zařadil přibližně správně, líp to asi vzhledem ke kvalitě záběrů nejde.
Peggy, Trappers´Corral
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

I to je možné, ten zpětný ráz tam není prakticky žádný - i když u předovek menší ráže není zpětný ráz nijak veliký, mj. díky malé rychlosti hoření černého prachu. BTW - má těch sekvencí natočených víc a mluví tam někde o 50grs, což je podle mne asi 3,5g prachu - a to je až až.
Peggy, Trappers´Corral
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Pamatuji se, když jsem střílel z předovky poprvé, že mne právě strašně překvapilo, že to mělo proti normální pušce velmi malý zpětný ráz - Peggy vysvětlil proč.
Joe M.
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

Joe píše:Pamatuji se, když jsem střílel z předovky poprvé, že mne právě strašně překvapilo, že to mělo proti normální pušce velmi malý zpětný ráz - Peggy vysvětlil proč.
Připojím také svou trošku do mlýna :wink: Při střelbách na letošním čtrnáctidenním Městečku jsem si ozkoušel druhoválečnou ruskou odstřelovačku ( mám pocit, že to byl Simonov. Objevili jsme totiž novou střelnici s velice příjemným majitelem, který tuto hračku vlastní ) A dost mi překvapilo, že mojí mušketu vlastně při výstřelu necítím a ta opakovačka kopala jak vzteklá mula.
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

Naprostý souhlas, mám podobnou zkušenost např. s Winchestrem 1895. Z předovek kopou nejvíc muškety a vojenské pušky, je to dané hmotností střely u velkých ráží a odpovídající velkou dávkou prachu. U civilních ráží to fakt nebývá problém.

BTW - spíš to byl Mosin, ne ? Jako WW2 odstřelovačka byl nejběžnější (a 7,62x54R je pěkná šupa). Simonov je poválečná samonabíjecí puška (model 1945) na stejný náboj, jako náš Sa58 (7,62x36 - ale kope taky, protože je dost lehká).
Peggy, Trappers´Corral
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

Mimochodem -

NEJVYŠŠÍ ČAS ZAČÍT BALIT NA MISTROVSTVÍ DO BOLETIC !!!
Peggy, Trappers´Corral
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Už mám sbaleno a při pohledu na tu hromadu krámů mě jímá hrůza... :(
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

To jsme na tom stejně, já už polovinu krámů vylučuju předem na úkor pohodlí a stejně mě obchází mrákoty :D
Peggy, Trappers´Corral
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Já opět :evil: pojedu do pr..... mám směnu a není náhrada a to přes to, že jsem to měl jako dovolenou. Skutečně mám vypečený prázdniny :? Místo Rendezvou jsem zachraňoval bráchu, místo Strážku fotra a místo střeleb ČD :| Teď čekám, až jako třešnička na dortu příjde chytrolín a zeptá se mě, proč jsem si to nějak nezařídil a budou zachraňovat jeho :evil:
Joe M.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

A proč sis to nějak nezařídil? :badgrin:
Vítej v klubu - koukám, že nejsem sám, pro koho je ten letošní rok totálně dokurvenej. Ty Boletice je letos první akce, na kterou se urvu - ovšem aby to nebylo až tak jednoduchý, tak se mi pro změnu začíná sypat pixla. Tak jenom tiše doufám, že to eště pár dní vydrží... :(