Zbraně - od křesadla po opakovačku

Zbraně a Vojenství

Moderátor: Joe

Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

Joe píše:
Raiden píše:Protože zrovna ládoval a nimrod mu čuměl pod ruce. Taky to byl poslední výstřel, radši jsme to ukončili.
To je právě co jsem si myslel. Pokud to bylo mimo střelnici, tak by jsme mohli polemizovat, kdo je větší trotl. Pokud to bylo na střelnici, tak opět, na střeliště (NIKDE) se nesmí s otevřeným ohněm. Sám jsem silný kuřák, ale na střeliště si s cigárem nedovolím přijít. V tomto případě by to byla chyba pořadatele střeleb a to dost velká.
To je právě to, na střelnici to bylo a byli jsme tak každý za sebe. A protože to je myslivecká střelnice, tak jich tam bylo jak psů ( stříleli holuby ) . No a o přestávku se běželi podívat, kdo že tam dělá takovej rachot.
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

Nazdar hodiny [-o<
Peggy, Trappers´Corral
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Omlouvám se Marvanovi :( Je mi jasné co se dělo. Prekérní situace - zažil jsem i s policajty (čili blbost je věc obecná). Vyhoď je a máš průser, nevyhoď je a máš ho taky :?
Joe M.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Ten zákon o myslivosti je docela mazec. V podstatě mi z toho vyplývá, že mě myslivecká stáž může zadržet, prohledat a sebrat zbraň i v případech, že mám u sebe buď krátkou zbraň na ochranu zdraví, života a majetku, případně dlouhou zbraň cestou na střelnici / ze střelnice, která se nachází v honitbě (jednu takovou tady máme). Čili si MS může vlastně dělat co chce...
Ještě ten zákon nemám přečtenej celej (souvisí s tím i lesní zákon 289/1995), je tam nějaká pasáž o návštěvě honitby jako součásti krajiny, ale to už by pak nejspíš musel řešit soud se všemi negativy z toho vyplývajícími... :(

Mimochodem - netýká se to sice přímo zbraní, ale stručně a obecně práva a povinnosti návštěvníků lesa a MS + vzory těch jejich glejtů - tady
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

Podle mne to podstatné je toto:
(5) Organizované nebo hromadné sportovní akce lze v lese konat na základě oznámení orgánu státní správy lesů. V oznámení, které musí být předloženo nejméně 30 dnů před dnem konání této akce, pořadatel uvede místo a termín konání této akce, předpokládaný počet účastníků, způsob zajištění a souhlas vlastníka lesa. Orgán státní správy lesů může do 15 dnů ode dne doručení oznámení stanovit doplňující podmínky. Ustanovení odstavce 1 písm. g) a j) a odstavce 4 nejsou dotčena.
Podle mne to navíc znamená, že nic nepovolují, ale pouze berou na vědomí, přičemž nesmí činností dojít ke škodám - viz odkazované odstavce.
Souhlas dává vlastník lesa.
Peggy, Trappers´Corral
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Přesně tak to je. Proto vždy tlačím na legálnost našich akcí. Máme jistotu, že nás jen tak nemůžou vyexpedovat a máme šanci se bránit případné buzeraci. Proto jsem to zkládali jako organizaci, neboť s jednotlivcem se všem orgánům nechce jednat - není pro ně důvěryhodný. To není teorie, ale prakce. U jednotlivce je navíc ale horší, že v případě průšvihu si to odskáče v plné síle. U organizace se přeci jen dá odpovědnost rozmělnit :wink: a navíc neručí (finančně) jednotlivec, ale organizace a ta zase jako s.r.o. ručí jen svým majetkem. :wink:
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Jinak koukám, že začínají padat šupinky o očí pánové :wink: :biggrin: to jsou srandy co :biggrin: Není ono někdy lepší nevědět? :biggrin:
Jinak pro informaci, právě ty pravomoce LS se od počátku krityzují - zatím bohužel marně. I PČR praská, neb. LS má jak jste se zdá se už konečně přesvědčili, větší pravomoc než ti, které na to ze zákona a z daní máme :? Pro nás z toho plyne - usmívat se na lesa pány :badgrin: a ne jim nadávat [-X . Co když by si to tady přečetli :-k a máme problém :badgrin:
Joe M.
Mirekk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirekk »

Omluvte dotaz začátečníka.... :oops: , co má dotyčný na videu za křesadlovku...?? Jednoho by to skoro začalo bavit.....

http://www.youtube.com/watch?v=iKp9vr0x ... ed&search=
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

Hm, tak to vypadá na nějakou variaci na Pensilvánku, ale v dost malé ráži. Tedy pokud není výstřel potlačenej zvukařem , aby mu to neutrhlo uši :wink:
Mirekk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirekk »

Děkuji, sleduji tady ten šrumec na fóru a získal jsem trochu přehled o zbraních a "období černého střelného prachu". Musím uznat, že to shledávávám značně zajímavé a poučné, ač jsem trochu zaměřen na pozdější dobu (mým miláčkem je Pedersoli Sharps 45-70 Gov.).