Štíty
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Knecht
- Stálý přispěvatel

Tak moje bakalářka o štítech je odevzdaná, jsem zvědavý na posudky a obhajobu. Vedoucí ji předběžně hodnotil vcelku kladně. Když obhájím, práce bude k dispozici.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

Tak jsem to dohledával tadyk, nicméně jsem vždy narazil jen na jednu věc. Kámoš si chce místo kování zpevnit hrany štítu pomocí konpného provazu. Nicméně právě přemýšlíme jak ho na ty hrany nasadit. Máte s tím někdo praktické zkušenosti? Tady na foru bylo vždy jen psané že by se tam dal narvat.
Mě zatím napadá jen jediná věc, a to ten provaz naříznout. Naříznutou částí přiložit na hranu tak aby obepjala obě strany štítu, předtím štít provrtat a provaz připevnit pomocí řemínků a štít potáhnout surovkou. (přemýšlel aj o plátnu na potažení - má to být na přelom 13/14st. ovšem prosím nevztekat se že to nemám v foru VS). Ovšem u tohoto se bojím aby potom nevznikl volný prostor mezi surovkou a štítem (čili surovka by přesně neseděla na štítu).
Druhý postup co mě napadl je podobný akorát nejdřív potáhnout surovkou, pak tam dát výše popsaným způsobem ten provaz, a přetáhnout surovkovým obšitím.Zde se zase ale bojím, že by to udělalo výborný okraj pro zasekávání seker a vysekávání štitu z ruk.
Mě zatím napadá jen jediná věc, a to ten provaz naříznout. Naříznutou částí přiložit na hranu tak aby obepjala obě strany štítu, předtím štít provrtat a provaz připevnit pomocí řemínků a štít potáhnout surovkou. (přemýšlel aj o plátnu na potažení - má to být na přelom 13/14st. ovšem prosím nevztekat se že to nemám v foru VS). Ovšem u tohoto se bojím aby potom nevznikl volný prostor mezi surovkou a štítem (čili surovka by přesně neseděla na štítu).
Druhý postup co mě napadl je podobný akorát nejdřív potáhnout surovkou, pak tam dát výše popsaným způsobem ten provaz, a přetáhnout surovkovým obšitím.Zde se zase ale bojím, že by to udělalo výborný okraj pro zasekávání seker a vysekávání štitu z ruk.
-
Kain
- Stálý přispěvatel

-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

Jasné nechcem říkat že kov je drahý, ale ostatní štíty má okované, ted si udělal jeden neokovaný potažený plátnem a docela rychle jsme mu ho z rychtovaliKain píše:Hřebíky nebo malé kramličky. Akorát že dneska je v módě říkat, že kov je drahý:-)
Kain - jinak sa ptá Špernak
-
melkel
- Stálý přispěvatel

-
Bobr
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

Na ja, ale ptá se špernak, a ten to může chtít na VS. A když se zeptáte Siegfrieda, na pavézu dvě vrstvy lnu a na to lano, ne pod to. Ale jinak souhlas s oběma, lano pod surovku je zbytečné. Tož ale když to chtěl zkusit...? ale nevšiml jsem si, že chce surovku na lano, nepořádně čtu...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

Tak čti pořádněKain píše:Na ja, ale ptá se špernak, a ten to může chtít na VS. A když se zeptáte Siegfrieda, na pavézu dvě vrstvy lnu a na to lano, ne pod to. Ale jinak souhlas s oběma, lano pod surovku je zbytečné. Tož ale když to chtěl zkusit...? ale nevšiml jsem si, že chce surovku na lano, nepořádně čtu...
-
Knecht
- Stálý přispěvatel

já dával pod surovku pásek vařené kůže. taky funguje.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
-
Bobr
- Stálý přispěvatel