Zbraně - od křesadla po opakovačku

Zbraně a Vojenství

Moderátor: Joe

peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

Joe píše:V kolébce demogracie (Anglii) váz zavřou za blbej kapesní nůž
No vidíš, a já se prosmek s kudlou až do Louvru (v tlačenici a nevěděl jsem, že se tam stím nesmí) a tu Monu Lisu jsem jim nerozřezal (teda, nejdřív bych musel hodit granát mezi ty Japonce, protože jinak bych se k ní stejně nedostal ) :D :D

A omlouvám se za OT
Naposledy upravil(a) peggy dne úte 10. črc, 2007 16:53, celkem upraveno 1 x.
Peggy, Trappers´Corral
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Joe: Pardon -já jsem prostě neodolal... :wink: :badgrin:

Fakt je, že mám známýho nimroda, kterej mi onehdá nabízel svojí (černou) perkusní revolverovou karabinu, páč je moc hlučná, takže chodí pytlačit s tichou malorážkou.

Safra, teď mě nějak napadla paralela s tažením proti divokejm skautům ve 30. letech... :-k

(rovněž omluva za OT)
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

Raiden píše: ... Mě osobně od ZP zatím odrazuje ta rozborka malorážky, kterou jsem v životě neviděl ...
U nás se pokud vím dělá rozborka jen u pistole a malorážka se střílí pro skupiny B a C. Dtto brokovnice. Jinak rozborka malorážky je strašně jednoduchá (vlastně jen vytáhneš závěr dozadu). Můžeš si domluvit předem nácvik. Naproti tomu mě třeba s*ala rozborka Pi vz.50, protože na to tlačítko po straně mám slabý prsty. Zlatý PPK, nevím proč ho neobšlehli pořádně :D

Ale teoreticky máš nárok dělat zkoušky se zbraní, kterou chceš, jen jsem neslyšel, že by to někdo v praxi použil.
Peggy, Trappers´Corral
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Raiden píše:Joe: Pardon -já jsem prostě neodolal... :wink: :badgrin:
Mne nepřekvapuje negece vůči nimrodům :wink: Sám bych mohl vyprávět :) Jen trochu pozorněji sleduji to dění kolem toho a už pár let - zejména právě na tzv. vládní a podobné úrovni. Zjistíš, že situace je mnohem složitější, než se nám snaží masmédia a někteří namluvit. Vedle toho, co nás s nimrody rozděluje jsou i oblasti které z nás paradoxně dělají spojence. Například kladný vztah ke zbraním :wink: . Pak tu máš šiky pacifistů, kteří chtějí zakázat i kuchyňáky a další šiky ochranářů, kteří by vstup do lesů zakázali (pochoptelně krom sebe) úplně všem. A mezi tím se necházíme MY. Když jsem se podrobněji začal seznamovat, o co jde skutečně ochranářům a tzv. mírotvůrcům, tak jsem zjistil, že ti nimrodi jsou paradoxně pro nás to nejmenší zlo, a toto ze mne dělá mylně jejich zastánce. Považuji je jen za menší zlo. Ba co dím, jsem o tom skálopevně přesvědčen.
Joe M.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

to je vlastně pravda... Ale. Člověk by je i "vzal na milost", ale neni to tak dávno, co jsem viděl na vlastní voči, jak nimrod na střelnici prohlížel křesadla a přitom Marvanovi odklepával cigáno nad otevřenou prachovnicí.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Ještě k nošení makety zbraně na veřejnosti - odpověď z policejních zdrojů (čili právní názor):
No ono jde taky o to, kde se s tim producíruješ - obecně nošení makety zbraně zákonem omezeno není, nicméně je podstatný rozdíl, jedna věc je když seš s tou maketou někde ve dne na periférii, ale něco jiného je když s ní posedáváš někde na Václaváku u banky nebo ambasády, nemluvě o centru v noci a tak. To se ti může stát, že ti to seberou pro podezření na přípravu loupeže (úplně v pohodě) a podobně. Mně se někdo s tím krámem producírovat v centru, tak ho seberu a půjde vysvětlovat. Rovněž je podstatné, co s tim krámem kde děláš - i s maketou se dá docela čarovat - i kdyby sis jenom hrál např na nárožního zloděje (baf z poza rohu, bum prásk, to si se leknul, co? hahaha!), tak tě měšťáci oznámí přestupkové komisi za občanské soužití § 49/1, to máme bratru za 3 tisíce, nebo si tě podá státní. Může to bejt tuším až za 3000,-. A ten krám ti můžou samozřejmě sebrat jakožto důkazní prostředek.. Takže s tim nejsou žádné hračky.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

To jsu u nás nepravděpodobné situace, ale ledacos to naznačuje a i potvrzuje, co tu již bylo řečeno. Nebo jinak, já vím, že mnozí naši lidi se s bouchačkama jaksi promenádují velmi rádi. Zejména naši Moravští bratři nás do nedávna měli za blbce, že to nosíme ve futrále (mimochodem, sranda je, že krom vojclů se skutečně zbraně ve futrálech - např. z deky apod. nosili, čili i to se dá dělat jaksi LH stylem :wink: ), a setkával jsem se s názory, že jim to nikdo zabavit nemůže apod.! Neznalost přímo neuvěřitelná. Myslím ale že už se vystřízlivělo. Krom toho také chybí zkušenost s jednání s úřady. Jedna věc je teorie, jiná prakce, ale a to hlavně jiná je představa mnohých. Jak tu bylo řečeno, chce si to prostě přečíst zákon, ale ani to nestačí. Je dobré si i zjistit, jaké jsou skušenosti z uplatňování příslušných paragrafů. A je tu ve hře ještě jedna věc. A to je co bylo možné ještě před pár roky. Já zažil dobu, kdy se střílelo všide jak v Sarajevu a z prostřelených nohou a rukou se nedělala žádná věda. To platilo tak do r.1995 + -. Od té doby se přivrzuje a občas (myslím tím zdaleka ne jen v této oblasti) až buzeruje. Tak to prostě je. Některým prostě nedochází, že co bylo možné před 10 lety už dneska neplatí.

K té prachovnici Marvana jen několik poznámeček. Věděl dotyčný vůbec co to je prachovnice a jak to že ji měl otevřenou? A to nehovořím o tom, že s tímto se setkáváme i u našich ctěných hobbystů dost často. Jinak řečeno, to o ničem nevypovídá, krom toho že dotyčný konkrétní jedinec byl buď blbec a nebo byl nepozorný a nebo také nevěděl. Popravdě se divím, že se nikdo z nich sám neozval. I mezi námi jsou totiš nimrodi a není jich málo. :wink:
Joe M.
Jura
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jura »

jen pro mé upřesnění:

nimrod = člen mysliveckého sdružení ? (hobbysta)

co hajní a polesní, etc.... lesáci? (profi)
nunc est bibendum
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

S trochou nadsázky upřesním:

- většinou je řeč o "lihových myslivcích", a samozřejmě ne o všech

- pokud vím, s profesionálními lesáky bylo vždy problémů minimum, spíš naopak, pomáhali nám třeba zajistit akci, nechali nám nadělat tyče z pruöřezávky atd. ....

(ale možná mě někdo opraví)

Jen takový postřeh - nám se obecně vyplácí otevřený přístup - přijdu někam, řeknu chci s naším spolkem dělat takovou a takovou akci, a většinou se střetnu spíš se zvědavostí a zájmem, než s buzerací.

Taky je dobrý se trochu v příslušném místě veřejně prezentovat, naše parta třeba dělala spratkárny na školách v přírodě a nějaké osvětové akce, a mělo to docela úspěch.
Peggy, Trappers´Corral
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Joe píše:(mimochodem, sranda je, že krom vojclů se skutečně zbraně ve futrálech - např. z deky apod. nosili, čili i to se dá dělat jaksi LH stylem :wink: )
Ale? To je ovšem klíčová informace - já žil v domnění, že když flintu, tak jedině nahou... :shock: V tom případě není co řešit.
(taky jsem se já blbec moh zeptat rovnou na autenticitu futrálu a nerozvíjet sáhodlouhý theórie jak obejít zákony... :? )
K té prachovnici Marvana... ... jak to že ji měl otevřenou?
Protože zrovna ládoval a nimrod mu čuměl pod ruce. Taky to byl poslední výstřel, radši jsme to ukončili.