To jsu u nás nepravděpodobné situace, ale ledacos to naznačuje a i potvrzuje, co tu již bylo řečeno. Nebo jinak, já vím, že mnozí naši lidi se s bouchačkama jaksi promenádují velmi rádi. Zejména naši Moravští bratři nás do nedávna měli za blbce, že to nosíme ve futrále (mimochodem, sranda je, že krom vojclů se skutečně zbraně ve futrálech - např. z deky apod. nosili, čili i to se dá dělat jaksi LH stylem

), a setkával jsem se s názory, že jim to nikdo zabavit nemůže apod.! Neznalost přímo neuvěřitelná. Myslím ale že už se vystřízlivělo. Krom toho také chybí zkušenost s jednání s úřady. Jedna věc je teorie, jiná prakce, ale a to hlavně jiná je představa mnohých. Jak tu bylo řečeno, chce si to prostě přečíst zákon, ale ani to nestačí. Je dobré si i zjistit, jaké jsou skušenosti z uplatňování příslušných paragrafů. A je tu ve hře ještě jedna věc. A to je co bylo možné ještě před pár roky. Já zažil dobu, kdy se střílelo všide jak v Sarajevu a z prostřelených nohou a rukou se nedělala žádná věda. To platilo tak do r.1995 + -. Od té doby se přivrzuje a občas (myslím tím zdaleka ne jen v této oblasti) až buzeruje. Tak to prostě je. Některým prostě nedochází, že co bylo možné před 10 lety už dneska neplatí.
K té prachovnici Marvana jen několik poznámeček. Věděl dotyčný vůbec co to je prachovnice a jak to že ji měl otevřenou? A to nehovořím o tom, že s tímto se setkáváme i u našich ctěných hobbystů dost často. Jinak řečeno, to o ničem nevypovídá, krom toho že dotyčný konkrétní jedinec byl buď blbec a nebo byl nepozorný a nebo také nevěděl. Popravdě se divím, že se nikdo z nich sám neozval. I mezi námi jsou totiš nimrodi a není jich málo.

Joe M.