pokusim se... dobre, navysil sem tomu prioritu... o trochu
Tip na výlet.
Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
abaddon
- Site Admin

-
Bohuslav
- Stálý přispěvatel

-
melkel
- Stálý přispěvatel

Byl jsem dneska na dvou výstavách.
1. Mikuláš Aleš v Jízdárně Pražského hradu. Je hezké sledovat "historické" kresby z doby národního obrození a tehdejší pojetí české historie. Vcelku doporučuji.
2. Václav Hollar v Paláci Kinských na Staromáku. Pro kohokoliv dělajícího třicítku naprostá nezbytnost, výborné ztvárnění tehdejších reálií, velmi obsíhlá výstava a perfektní katalog se všemi vystavenými rytinami za 600,-. Velmi doporučuji.
1. Mikuláš Aleš v Jízdárně Pražského hradu. Je hezké sledovat "historické" kresby z doby národního obrození a tehdejší pojetí české historie. Vcelku doporučuji.
2. Václav Hollar v Paláci Kinských na Staromáku. Pro kohokoliv dělajícího třicítku naprostá nezbytnost, výborné ztvárnění tehdejších reálií, velmi obsíhlá výstava a perfektní katalog se všemi vystavenými rytinami za 600,-. Velmi doporučuji.
-
MadHamster
- Občasný přispěvatel

-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Bonemina
- Stálý přispěvatel

-
BidakII
- Stálý přispěvatel

Wothan píše:Jsem to chtěl přeložit celé, ale schválně dejte do latinského slovníku "křeček" - ze všech variant mně zaujalo nejvíc "nesomys" a "oryzomys" nebo "cricetus" což je takové popisné s ohledem na různé myšlenky co se dá dělat s křečkem![]()
Et tu mi oryzomys?!
- detaily (kde, z čeho a zajakých okolností) bohužel neznám.
-
Zuzka
- Občasný přispěvatel