Tak pěknej víkend jsem přátelé už dlouho nezažil. Trapperům dík za maximální pohostinnost v jejich krásném dokonalém a nekomerčním městečku. Krásná příroda, pohoda, sympatický lidi. Poprvé jsem viděl české Indiány a jelikož zrovna nebyli na válečné stezce, chovali se velmi přátelsky.
Pravda, ten flip, ohnivá voda a jiné lahůdky měly určitý vliv na mou krátkodobou paměť, ale to se dalo čekat. Téma příštího srazu „obžerství“ je pochopitelně voda na můj mlýn a už se těším za rok na „Fort Malessov“. I když to je až za rok. Nešlo by něco podobného spáchat dříve? Třeba zmasakrování indiánského tábořiště středověkým žoldnéřstvem?
2.ročník srazu LH
Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
No, takový masakr by byl docela zajímavá záležitostMartin píše:Tak pěknej víkend jsem přátelé už dlouho nezažil. Trapperům dík za maximální pohostinnost v jejich krásném dokonalém a nekomerčním městečku. Krásná příroda, pohoda, sympatický lidi. Poprvé jsem viděl české Indiány a jelikož zrovna nebyli na válečné stezce, chovali se velmi přátelsky.
Pravda, ten flip, ohnivá voda a jiné lahůdky měly určitý vliv na mou krátkodobou paměť, ale to se dalo čekat. Téma příštího srazu „obžerství“ je pochopitelně voda na můj mlýn a už se těším za rok na „Fort Malessov“. I když to je až za rok. Nešlo by něco podobného spáchat dříve? Třeba zmasakrování indiánského tábořiště středověkým žoldnéřstvem?

-
- Stálý přispěvatel
My moc maso v plechovkách nemusíme...
A to Tě Spící medvěd neupozornil, na naši oblíbenou fintu s odlákáním, vyčerpáním a následným odehnáním koní....
A v zimních měsících se pěšky a bez zásob chodí blbě...
Takovej masakr by se Ti asi nelíbil
A to Tě Spící medvěd neupozornil, na naši oblíbenou fintu s odlákáním, vyčerpáním a následným odehnáním koní....
A v zimních měsících se pěšky a bez zásob chodí blbě...
Takovej masakr by se Ti asi nelíbil

Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
-
- Stálý přispěvatel
No, my bojujeme v šicích dle Vlčkova "Naučení". Řady kopiníků jsou kryty pavézníky (i z boků), pak následujou sudličníci, cepníci a podobná pakáž. My střelci jsme až za nimi. A ony se ty naše arkebuzy zas tak neliší od modernějších předovek (pokud mají hladký vývrt). Takovej šik je pro Indoše nezničitelný, ne? Až na nějaké vlčí jámy, lsti a jiné nekulturnosti. Koně používáme hlavně tažné k bojovým vozům. Na noc stavíme z těchto vozů hradbu. O dělostřelectvu nemluvě. No, spíš je to jen virtuální, teoretické, leč kdyby to fungovalo, asi bychom měli určitou taktickou převahu. V případě indiánské přesily však přichází v úvahu naše vyhladovění ve vozovém táboře, případně smrt zmrznutím apod.
V současnosti jsou však naše početní stavy podstatně nižší, než Indiánské, takže raději nebudu více provokovat.
V současnosti jsou však naše početní stavy podstatně nižší, než Indiánské, takže raději nebudu více provokovat.
-
- Občasný přispěvatel
Martine, obávám se, že na takovou bojovou akci jsou středověké řady příliš prořídlé, ale je zde i osvědčená možnost přežrat je k smrti - to by se ti taky mohlo líbit.
Jinak souhlasím, že rok je dlouhá doba a v zimě se pokusím domluvit, alespoň pár hospodskej posezení v Praze - předloni jsme jich pár úspěšných dali, ale loni morálka polevila. Nehledě na to, že vynalézavosti se meze nekladou a dělat vzájemné výpravy na akce můžeme dle libosti (a volného času).
Jinak souhlasím, že rok je dlouhá doba a v zimě se pokusím domluvit, alespoň pár hospodskej posezení v Praze - předloni jsme jich pár úspěšných dali, ale loni morálka polevila. Nehledě na to, že vynalézavosti se meze nekladou a dělat vzájemné výpravy na akce můžeme dle libosti (a volného času).
Viktorie
-
- Stálý přispěvatel
My jsme tam nebyli, ale kdyby se bojovalo proti Indiánům, třeba bychom dojeli:-) taková štítová hradba, pár kopiníků a lučištníků...pořád by měli rudokožci přesilu?:-))
Ale beze srandy, docela bych se na indiány a trappery dojel někam podívat, co je nejblíže HK?
Ale beze srandy, docela bych se na indiány a trappery dojel někam podívat, co je nejblíže HK?
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Teď o víkendu máme u Nymburka bitvu ze sedmileté války - tedy Francouzi, Skoti, RogersRangers a Indiáni
add konfrontace indiáni vs. vozová hradba - ono jde trochu i o prostředí, v lesích, kde jsou indiáni doma by si vozová hradba ani neškrtla - pokud by tam vůbec projela
add konfrontace indiáni vs. vozová hradba - ono jde trochu i o prostředí, v lesích, kde jsou indiáni doma by si vozová hradba ani neškrtla - pokud by tam vůbec projela

Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Děkuju, sice mi ten Nymburk bohužel nevyjde, ale třeba něco jiného, napsali jste mi 4 akce. Ta Třebeš je ale část Hradce, není to třeba v Třebechovicích?
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita