VITOUŠ: myslíš tím prkýnkem nabiječku na kule? Pokud ano, tak je logické, že jsi na želvu nenarazil. Je to vyloženě (želva) Indiánská záležitost, no a ti prostě toto udělátko nepoužívali (měli kule ve váčku). Dokonce silně pochybuji (na 100% to ale nevým), že se to používalo ve staré době. Narazil jsem na to jen u Mountain Manů a tam to má tvar obdélníku a vyděl jsem i frajeřinu v podobě srdce - jinak nic jiného. Osobně dokonce silně pochybuji, že to bylo nějak rozšířené. Za 1. v análech se zmiňují o speciál. váčcích na kule (ten se mi osvědčil - má nasadku s vývrtem ze dřeva či osazi, aby tím prošla jen jedna kule, čili se to dobře vysypává), za 2. má to smysl, pokud je to pověšené na brašně, což ale docela při pohybu otravuje (v jednou skeči je o tom i článek, ze kterého plyne, že navěšování věcí na řemení brašny je vlastně součastná móda amerických hobbystů - v článku to pomlouvají). Myslím, že na tom něco bude, neboť je třeba neustále mít na zřeteli fakt, že představa, že musel být vždy připraven k rychlopalbě je sině nadnesená romány. Mimochodem, v době, ke které nyní inklinuješ se používali kártrydže a na ně by jsi měl mít brašničku s kotvičkou ne

Joe M.