nalez z ilegalniho vykopu

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

rekl bych ze to nebyl puvodni zamer pana Hitlera a ze trosku spojujete nespojitelne....
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Dneska jsou za to tresty zanedbatelné...

Btw, když jsem volal policii na detektoráře, tak mi to sáhodlouze vymlouvali, že to stejně nemá smysl. Když jsem trval na svém, tak přijeli asi po hodině a detektoráři byli v tahu. To že jsem měl číslo jejich auta je taky samozřejmě nezajímalo...... :evil:
zoone
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od zoone »

Nevím jestli tu ta adresa ještě nepadla, ale tváří s to dosti zajímavě... Sem to zařazuju, protože nechci zakládat nové téma.

http://www.detektorweb.cz

Stačí se probrat článkama a člověk se musí divit, co všechno lidi můžou najít a nechat si pro sebe.........

Treba tohle: Záhadná velká rolnička
Obrázek

Ale je tam toho mnohem víc...
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

A ještě se tím chlubí. To by vážně stálo za oznámení... :evil:
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melkel »

Müscha píše:A ještě se tím chlubí. To by vážně stálo za oznámení... :evil:
Tak to oznam.................
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Jenže pokud je nechytíš za pracku, tak s tím stejně nikdo nic neudělá.... :?
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

a co ty detektoráři, co nedávno vykopali nevybuchlou bombu z nějakýho rumunskýho bombarďáku? Pochybuju, že je za to někdo bude popotahovat, ač de iure taky porušili zákon. Nebo že by měli povolení?
frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od frenk »

"čirou" náhodou jsem byl u toho, když byla tato bomba nalezena...Ačkoliv spolupracujeme se Slavičínským muzeem, žádné povolení jsme neměli. Myslím, že vidíte problematiku detektorářů dost vytrženou z kontextu - realita je prostě jiná. Domnívám se, že jediná cesta jak alespoń částečně zachránit skutečně hodnotné nálezy, je osvěta mezi detektoráři, spolupráce či případný dohled.
Sankce povedou jenom k tomu, že se "hodní"detektoráři stáhnou do sebe a nebudou spolupracovat s památkovými institucemi, protože budou mít strach. Hledat budou ale dál.. a je jich čím dál víc. Na druhé straně mohou pomoci odhalit skutečné profesionální zlatokopy.
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Nechápeš zásadní problém - že prostě nelze akceptovat jakékoliv hledání resp. kopání, ať už s detektorem či bez něj. A je úplně jedno, jestli jde o prehistorii nebo militarie z poslední války, neboť to už jsou dnes také archeologické památky. A hlavně - nejde totiž o "hodnotné nálezy", nýbrž o jejich vztah ke konkrétnímu místu, situaci v terénu, kterou dokáže vyhodnotit jen archeolog. Jakýkoliv neodborný zásah zničí důležité informace, obvykle důležitější než je nalezený předmět sám. Proto se nelze paktovat s detektoráři, chápeš?
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

RAB: jestli se nepletu, byla tu res o "osvete", nikoli o paktovani.
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine