Odívání

Obchod a výroba

Moderátor: Joe

peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

He he, a co deky Rio Grande :wink:
Peggy, Trappers´Corral
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Rio Grande

Příspěvek od awe »

Peggy: web bude primárně o "point blankets," hlavně anglických a nejvíc těch, dodávaných HBCo. Dek Rio Grande jsem se zatím dotkl jen zlehka (tak dvěma větama :oops: ). Můžeš mi o nich napsat něco více?
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

No, kdysi jsem překládal článek o dekách Rio Grande pro náš bulletin (tuším z Buckskinningu a od Kathy Baumanové).

Pokud bych našel své podklady, tak je můžu poslat, pokud ne, musel bych to buď najít v bulletinech, nebo požádat archiv bulletinu.

Ale pro většinu zdejších zájemců to bude okrajová záležitost - to jsem jen trochu rejpal. :wink: :)
Peggy, Trappers´Corral
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od awe »

Taky je tam jako okrajovou záležitost zmiňuju :lol: , i když se jich v roce 1840 jen v Mexiku prodalo na 20000.
Když budu mít více informací, tak to klidně o něco rozšířím, i když už teď je ten web mnohem rozsáhlejší než jsem plánoval (asi tak 20x :evil: ). Mělo tam být jen pár fotek s dekama který mám na prodej a jak to dopadlo uvidíte :shock: počítám tak za týden.... :?
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

A co deky Arménů z St.L. ? O nich není nikde nic a přitom šlo o vzory pro pozdější Navažskou výrobu.
Kdysi o tom měl informace Wambli, ale nestihnul to publikovat :(
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

SpiciMedved píše:JOE : Bylo by tedy možno alespoň nějakou radu, jak ušít onen kabát.
Docela v tom plavu a nechci se ukazovat s něčím nedobovým. ( to by byla ostuda :lol: )

Pokud to vydá awe, tak to tam snad najdeš :wink:
A o jakou dobu a místo máš vůbec zájem? A jaký styl chceš dělat? Když tak bych se podíval co tu mám a poslal bych ti to mejlem
Joe M.
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od awe »

Co se týče těch kapote, tak v těch se hrabu právě teď. Měly by tam být ty styly zejména v 19.stol. celkem rozepsaný. Snad se mi povede najít i nějaký ilustrační dobový obrázky.

K těm Arménům: ty vzory jsou od Iberů, který žili jak na území dnešní Arménie, tak i ve Španělsku, odkud se dostaly do Mexika....
ale až do Arménie od "point blankets" nepůjdu :lol:
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Iberové žili v Arménii :shock:
Joe M.
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

JOE : Doba a místo je už teď jasné. Moutainmeni. Kdysi jsem se hodně zajímal o občanskou válku, ale na delší dobu jsem se tomu přestal věnovat a teď se po x letech vracím zpět k osidlování ameriky, ale cacwa není už to správné ořechové. :roll:
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Tak to je doba cca 1820 - 40 s možným přesahem 1810-1850. Něco najdu.
Joe M.