nedá mi to abych k tomu taky něco nenapsal.Soudě podle příspěvků hodláte tuhle akci příští rok povýšit na LH - kolik si myslíte, že tam přijede lidí s odpovídajícím vybavením?Když se zadaří tipuju max. 5-10 lidí za kelty nebo germány, kteří - když jim odsouhlasíte vybavení - budou moct bojovat + ( možná ) několik prakovníků a lučištníků ( a protože keltové v boji příliš lučištníky nevyužívali, tak možná ani to ne ).Z těch 10 lidí tak 1 ( velitel ) v kroužkový zbroji ( nýtovaný, samozřejmě ) s přilbou - i když na našem území se vlastně žádná přilba ani kroužkovka zatím nenašla, tak možná ani to ne, 1-2 v kožený ( a ty se vlastně taky nenašly )a zbytek v tunice nebo do půl těla.Takže by se to mohlo přejmenovat na Jak Římané potkali hlídku barbarů.
A samozřejmě by to chtělo datovat do konkrétního období, čímž se okruh možných účinkujících ještě zúží/zanikne úplně.
Co jsem se bavil s Alešem, tahle akce i celé Isarno je prostě komerční.Ano, v podstatě takovej barbarskej Libušín.Jsou tam k vidění věci které tam rozhodně nepatří, ale většina je na hranici koukatelného minima, ti, kteří se tomuhle období věnují se snaží si své věci postupně vylepšovat.Ale to stojí peníze a nikdo si nemůže dovolit najednou utratit tisíce ( nevím jak Vy ).Ti, kteří tohle období dělají jen jako doplňkové - tam to bude možná větší problém.Ten nápad dát sem obrázky a odkazy na stránky, kde se člověk který se začíná věnovat tomuto období, je vynikající.Plno lidí pak nedopadne jako já, když jsem si ( poté, co jsem přečetl nějakou knížku - už nevím jakou

Takže závěrem: jsem pro to, aby se dalo jasně najevo co bude uznáno jako LH (odpovídající vybavení, chcete-li), co bude tolerováno, co zakázáno a to s dostatečným předstihem.