kascha píše:
ps: jak se vám pozdávala Kroměříž? Pro mně příjemná akce až na mrtvé momenty v bitvě...
Heh když se ptáš taky přispěju,z pohledu diváka o když příspěvek by si spíš měli přečíst manové jako organizátoři.
No když jsem nemohl z zdravotních důvodů jet na Rogar a neměl lístek na MoR, tak jsem se vydal do Kroměříže mrknout sa na dobytí.
Doprovodný program: sa mě vcelku líbil. Pokecal jsem si o zbraních a podíval na tanečnice a zneškodnění teroristy bylo taky hezké, velmi se mi líbilo představení jednotek a povelů k jednotlivým úkonům prostě ta intsruktážní střelba. Bylo vidět, že se organizátoři snažili aby se lidi nenudili, i když chvilkama to skřípalo.
Doprovodné stánky...no tadyk bych dal docela minus. Sice to nebylo v dobovém táboře, ale vzhledem k tomu že celý areál je uzavřený, i když pravda bylo to na hřšiti, tak se mi velmi nelíbilo stánek s moderníma hračkama (ta soutěž s tím kolotočem na šipky nebo co to tam bylo) a jinak jen samý bufet. Jediné z ucházejících stánků (meče pro děti a ty co uvazovali copánky, nepočítám něco pro nejen caparty být musí

) tak dva, které byli aspon zaměřeny na nějaké výrobky z kůže, ale tržiště si teda představuju jinak.
Bitva: velmi jsem se těšil na jezdecké souboje(to se prostě na našich RS akcích nevidí, tam koně do bitvy nedostaneš)...ty mě ovšem docela přinesli zklamání. To jak rychle kolem sebe projeli a zbraně se ani nezkřížili se mi vůbec nelíbilo. Zase na druhou stranu tento špatný dojem kompenzovalo stržení jízdy obránců švédy (aby se pak mohli převléct a změnit stranu).
Zbytek bitvy. Komentátora bylo u diváků slyšet hezky, ale mnohdy se dělo něco jiného (dýmovnice, když komentoval dobytí a zásah reduty vůbec), útočící švédi ustupovali a formovali se, když říkal o těžkém probíhajícím útoku na hradby Kroměříže a pokud někdo hrál raněného tak sice zahrál velmi hezky, zařval si u toho, svíjel se v agonii. Ženská přiběhla, ale po chvíli vstal 10 sekund dělal že je raněný a pak naráz byl plný elánu a ještě kohosi nakopal od svého regimentu, jako by nebyl vůbec zraněný (všiml jsem si jediného člověka s obvazem na hlavě za celou bitvu). Navíc velmi mna chybělo, že když se tam o něj starala už ženská tak nikde žádný obvaz s krví nic. což je věc, která zrovna na 30tce, jde věřím dělat velmi hezky.
Takže moje hodnocení bitvy. Mírný nadprůměr. Docela se mi líbila i přesto, že to zde vypadá dost kriticky, ale to je i tím, že jsem si přece jen musel něco nastudovat. Nepoučeného diváka by možná nudila víc.
Ad diváci. Rozvržení místa pro diváky - no uznávám mohl jsem si přeběhnout, neudělal jsem to, tak jsem závěr viděl docela z dálky, což mě mrzí. Avšak prostor pro diváky se mohl zajistit trošku jinak: Takhle to bylo , že velká část sa odehrávala daleko od diváků, co byli na straně té maskovací sítě, kde byla hospoda. další věc co organizátoři by mohli zlepšit je hrazení. Vražené tyčky jsou fajn, ale mohlo se natáhnout lano mezi ně. Kor když komentátor na začátku bitvy vyhnal lidi z pod stromů na straně u parku a ke konci bitvy jich tam zas několik desítek bylo.
Takže můj celkový dojem: Akci jsem si jako návštěvník užil i tím že jsem si prošel zahrady, docela se líbila, ale měla své docela viditelné mouchy které by bylo velmi vhodné vychytat. Toť pohled diváka.