obřady, rituály a hudba - dobovost a prezentace
Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Site Admin
nojo, ale tim se opet dostavame do roviny subjektivnich pocitu a nazoru a toho, ze kazdy tu miru muze vnimat jinak, takze kdo zodpovedne urci co je spatne a co uz ne? budeme jako onu vhodnou miru brat nazor vetsiny?Bobr wrote:Nicmene pokorne uznavam, ze jista mira improvizace je nutna a to nejen v hudbe. Kdyby to tak nebylo, asi nas konicek nebyl uskutecnitelny
ale pak se vzdycky najdou lide kteri tu latku budou mit vys a zcela jiste to neni na skodu veci, protoze prave diky nim se to cele nekam posouva od toho co pred par lety byl jen historicky serm ve sve sede prumernosti..
-
- Stálý přispěvatel
Prosim nestav to tak, ze je nutne u akci udelat a ze je nutne tam mit divaky a gulas. Jestli ji chces udelat a chces kvuli tomu delat scenicke tance - tvoje vec. Ale netvrd ze to bez nich nejde. Bez nich to jde lepe nez s nimi.
Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
-
- Stálý přispěvatel
Já netvrdím, že je nutné tu akci udělat, jen jsem tím reagoval na poptávku, když nedošlo k dohodě v Modré. Během týdne jsem domluvil ten Stekník s tím, že je zájem se ke konci roku sejít, že je to dobrý nápad. A snažil jsem se vymyslet něco, co by bylo také pro veřejnost, protože je to i přání zámku. Vůbec netrvám na nějakých tancích, aspoň ušetřím. Ale co jiného pro lidi? Ovšem jestli zájem o akci nebude, vůbec nic se nestane...
-
- Stálý přispěvatel
Muscha - reagoval jsem na tvé pochlubení se maximální historičností, mi ty brýle přišly pochopitelné:-)
Bobr - přesunul jsem to, protože mi to přišlo nutné, bylo to OT ke Stekníku, ale naopak vhodné samostatné téma. Jméno mohlo znít jinak, ale to už nezměním, sorry...
Rab - ne, guláš ani akce bý nemusí, ale já jsem pro tanec. Podle mě to neposunem dál, když o tom budme jen mluvit, ale když to budeme dělat. Pak s tanečnicema hodíme řeč, seznámíme je s našimi názory a pokud neutečou, třeba se k něčemu dobereme:-)
Bobr - přesunul jsem to, protože mi to přišlo nutné, bylo to OT ke Stekníku, ale naopak vhodné samostatné téma. Jméno mohlo znít jinak, ale to už nezměním, sorry...
Rab - ne, guláš ani akce bý nemusí, ale já jsem pro tanec. Podle mě to neposunem dál, když o tom budme jen mluvit, ale když to budeme dělat. Pak s tanečnicema hodíme řeč, seznámíme je s našimi názory a pokud neutečou, třeba se k něčemu dobereme:-)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Asi nema cenu urcovat co je dobre a co spatne, ja jsem taky jen projevil svuj postoj, akce na Stekniku se nezucastnim ale nechci ji zakazat nebo cenzurovat. delejte si co chcete...
V obecnejsi rovine je to tak, ze kdybych se nedocetl oscenickem tanci, mel bych daleko vetsi tendenci tam jet, ale jini to treba maji naopak a na ovecku se tesi
V obecnejsi rovine je to tak, ze kdybych se nedocetl oscenickem tanci, mel bych daleko vetsi tendenci tam jet, ale jini to treba maji naopak a na ovecku se tesi

Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
to bych si pripadal trochu trapne
a nerikam ze je to jedine kriterium, taky jiny program, nazory ostatnich clenu...
+ nechut stat se clanken v neprijemnem Svaru o Slunovraty kterytu probehl
a nerikam ze je to jedine kriterium, taky jiny program, nazory ostatnich clenu...
+ nechut stat se clanken v neprijemnem Svaru o Slunovraty kterytu probehl
Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
-
- Stálý přispěvatel
Já bych to za trapné nepovažoval...trapnější mi přijde dohadovat se tu veřejně o nějakých kalhotách
Ale nechme to už. Spíš jsem čekal, že budou výhrady ve spojení rokokový zámek - raný středověk...
O sporu o slunovraty moc nevím, jen to, že v Modré nedošlo k nějaké dohodě, u čehož jsem nebyl, a zůstalo jen u termínu 21.12... No je hezké udělat akcičku přesně na slunovrat, ovšem že by se mi chtělo jet na jediný den, a ve všední den, 300 km... Měl jsem dobrou vůli připravit něco pro ostatní, příště si to víc rozmyslím

O sporu o slunovraty moc nevím, jen to, že v Modré nedošlo k nějaké dohodě, u čehož jsem nebyl, a zůstalo jen u termínu 21.12... No je hezké udělat akcičku přesně na slunovrat, ovšem že by se mi chtělo jet na jediný den, a ve všední den, 300 km... Měl jsem dobrou vůli připravit něco pro ostatní, příště si to víc rozmyslím