Odívání

Obchod a výroba

Moderator: Joe

Ondra
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Ondra »

prave ze jsme se bavili o te cervene, a me ted napadlo jestli cervena kosile neni spis typicka pro 19 stol, takze umicham nejakou vyblitou barvu a bude to asi nejlepsi :)
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by cossack »

Pro marnivého francouze by mohla být myslím i ta červená, ale spíš bych ji volil jako spodnější vrstvu. Taky jde o to aby jsi nebyl jako červená karkulka, když už budeš mít tu červenou pletenou čepici.
Jinak je pravda že červené košile jsou taky typické pro mountainmany. Ale pokud řekneš, že to máš růčo barvené asi každému sklapne.
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by awe »

Otázka je nakolik to bylo typické. S barvenými košilemi jsem se setkal zatím pouze jako s obchodním zbožím pro indiány...
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Spící Medvěd »

Barvené ve smyslu lněné aaa nebo i bavlněné, jak pravil Awe. Ale co se týče vlny, tam to u bělochů zas takový problém nebyl, vlněné sukno se přeci barvilo běžně.
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by cossack »

No právě tak jsem to pochopil, jako teplou vlněnou košili. Tam bych s barvama neviděl problém. Je to ale myslím dost citlivá záležitost jak to zkombinovat s ostatním oblečením. Aby to trochu vypadalo.
Ondra
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Ondra »

jasne ze barevne sukno bylo uplne bezne a indiani ho vyzadovali. Ale ti ho pouzivali asi spis na sukne/raminkove saty pro zenske, leginy, matchcoaty, capote apod.

Me opravdu jde o to, jestli se z neho nosili i kosile belosskeho strihu. Jestli treba kosile nebyly pouze lnene/bavlnene a vlnene byly kabaty, vesty, capoty apod.
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Spící Medvěd »

cossack wrote:No právě tak jsem to pochopil, jako teplou vlněnou košili. Tam bych s barvama neviděl problém. Je to ale myslím dost citlivá záležitost jak to zkombinovat s ostatním oblečením. Aby to trochu vypadalo.
Jo jo, jeden nesmí vypadat jak klaun Ferdinand :twisted: Ikdyž mám někde obrázek právě correra a ten fakt vypadá jak červená karkule. Toť on.
http://spicimedved.rajce.idnes.cz/Obrazky/#kinsman.jpg
Ondra
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Ondra »

jo, jediny poradny obrazek co znam :)

ale ten ma taky kosili jen lnenou a to cervene bych ze sveho amaterskeho pohledu klasifikoval spis jako nejake lehci vlnene capote a ne jako klasickou kosili...
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by cossack »

No to si pan Buxton namaloval "Červené zátiší" 8)

Ondra: Třeba takové vlněné košile....
http://album.volny.cz/filip.t/view.php? ... page=2#img
no a když už jsme v tom albu, tady má Maťas ten bágl co jsem o něm mluvil v sobotu
http://album.volny.cz/filip.t/view.php? ... page=2#img
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Joe »

To je Fratícý vojenský bágl.

Červené svrchní košile byli populární např. u Voyagerů, jsou doloženy i u MM a mimochodem u nich je i dost kostkovaných. Je ale pravda, že u staré doby jde spíš o barvy tlumené - přírodní barva čili bílá či špinavě bílá, dále hnědá, zelená, modrá a také černá (hodně u Curiers). Krom Voyageru jem to nikde neviděl.
Joe M.