Odívání

Obchod a výroba

Moderator: Joe

Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Raiden »

nataniel wrote:Myslím si že takáto čiapka určite nebola typická pre angličanov, ale na hlave rangera sa mohla vyskytnúť už len ako korisť od francúza a tak isto v stave núdze keď nemal čo dať v zime na hlavu.
Čest je hezká věc, ale mráz je sviňa. Teoreticky to asi možný je, ale nemůžu se zbavit dojmu, že se jedná o záležitost spíš atypickou, než o nějaký pravidlo. Čili nebrat, pokud to jde.
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Spící Medvěd »

Mráz je sice mráz, ale na Nymburce nemrzne a na lesáckym setkání taky moc ne. Ale jsou to jen plané dohady. Vyjádření Milana bude nejlepší.
nataniel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by nataniel »

Farbu mala červenú. Sakra keby som ju tak vedel nájsť. Bolo to tuším vo Vitanovej galerií. No som proste slepý a sklerotik. :lol:
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Spící Medvěd »

nataniel wrote:Farbu mala červenú. Sakra keby som ju tak vedel nájsť. Bolo to tuším vo Vitanovej galerií. No som proste slepý a sklerotik. :lol:
Tak na fotkách co má Vitana stopro ne, má buď bonet a nebo kašket.
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Vitous »

Nataniel: Asi to rozlouskne Milan - já osobně mám pocit, že chodí v zimě pouze v bonetu, ikdyž mrzne sebevíc. Pletenou čepici myslím nosí s sebou na spaní.

Ale ať je to jak chce, pletená čepice (tuque) je francouzská záležitost a na hlavě RR mi přijde jako nesmysl.

...ikdyž si říkám, Natanieli, možná si ji pořiď ...včetně drážkované pušky a jiných "ojebávek". Sice jako RR budeš pro smích, ale ty budeš spokojený, protože ušetříš, budeš mít něco vyjímečného, oproti řadovým rangerům no a nám ostatním ušetříš psaní na tomto fóru, protože 10% příspěvků je jen o tom, že ti vyvracíme nějakou blbost, co sis usmyslel, aby sis usnadnil život.
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
nataniel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by nataniel »

Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Spící Medvěd »

Dobrej, fakt je našel. Vyjádření je na Milanovi.
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Vitous »

Jo, to je fotka brzo po ránu, byla hodně zima...
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
nataniel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by nataniel »

Vitous wrote:Nataniel: Asi to rozlouskne Milan - já osobně mám pocit, že chodí v zimě pouze v bonetu, ikdyž mrzne sebevíc. Pletenou čepici myslím nosí s sebou na spaní.

Ale ať je to jak chce, pletená čepice (tuque) je francouzská záležitost a na hlavě RR mi přijde jako nesmysl.

...ikdyž si říkám, Natanieli, možná si ji pořiď ...včetně drážkované pušky a jiných "ojebávek". Sice jako RR budeš pro smích, ale ty budeš spokojený, protože ušetříš, budeš mít něco vyjímečného, oproti řadovým rangerům no a nám ostatním ušetříš psaní na tomto fóru, protože 10% příspěvků je jen o tom, že ti vyvracíme nějakou blbost, co sis usmyslel, aby sis usnadnil život.
Neviem, ale stále mám pocit, že k LH patrí aj pátranie po nových poznatkoch a myslím si že otázky, ktoré som položil do týchto fór boli určitým výsledkom môjho pátrania v knihách a na internete a nikto s určitosťou nevyvrátil, že dražkované pušky sa u RR nepoužívali a tak isto ani či tá čiapka sa u RR využívala a podobne. Keď si myslíš, že sú to p... tak na to nereaguj. Ja som rád každej pomoci. :roll:
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Spící Medvěd »

Ano, mohlo to tak být, ale taky ne. Tyto spekulace pochopím u ranněkších dob, kdy je nálo písemných dokladů a nebo nálezů. Ale u FI války je těch podkladů pooodstatně víc, tak proč spekulovat a nepoužít věci osvědčené a dokázané z více zdrojů. Vymýšlení typu, ale mohlo se to tam dostat, neb někde se to již vyskytovalo, je balancování na propastí fantazy. Tak se pusť do představování milice, tam nemáš ústrojní povinnosti a můžeš víc kombinovat.