Odívání

Obchod a výroba

Moderátor: Joe

Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Raiden: To co má na sobě Grizzly je skutečně riflemenský kabát, který se používal u RR a potom hojně po sedmiletce. Grizzly nenosí ani typickou sedmiletkovou vestu, jak sis na některé fotce možná všiml.
Myslím, že dělá maličko mladší dobu. Na sedmiletkových akcích se hlásí k francouzům.

Myslím, že není vždy úplně ideální kopírovat oblečení podle fotek z akcí, rotože spousta z nás v tom má tu a tam nějakou mezeru. Zvlášť když si najdeš starší fotky - zrovna já v této době začínal a zdaleka jsem na sobě neměl vše jak má být, ikdyž zde to vidět asi moc není :-))

Co se nějakých pláštěnek týče, vyčetli jsme jen, že marina nosila něco jako pelerýnu z impregnovaného plátna, ale jen do stráže. O tom že by to nosili na výpravy... nikde ani zmínka
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
nataniel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od nataniel »

Neviem či sa to bežne používalo, alebo nie, ale tento rok na jarnom stretnutí lesných indiánov mal jeden ranger kabát s 1 pelerínou vyrobený s plachtoviny, aká sa používa na stany a podobné prístrešky. Sorry, ale naozaj som si nezapamätal jeho meno, ale zdá sa mi že na fórum raz začas zablúdy. Moc si to pochvaloval, že to nepremokne a neprefúkne.
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

nataniel píše:Neviem či sa to bežne používalo, alebo nie, ale tento rok na jarnom stretnutí lesných indiánov mal jeden ranger kabát s 1 pelerínou vyrobený s plachtoviny, aká sa používa na stany a podobné prístrešky. Sorry, ale naozaj som si nezapamätal jeho meno, ale zdá sa mi že na fórum raz začas zablúdy. Moc si to pochvaloval, že to nepremokne a neprefúkne.
No, a o tom se tu předchozí dvě stránky zuřivě debatuje :wink: :twisted:
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Prostě si ušij ryflmeňák a už o tom nešpekuluj - jo třeba ze stanového plátná - to je zcela košer.
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

R.S.Black píše:
Jestli je něco podobné něčemu tak to nemusí být to zač se to vydává.
viz.diskuze o zbraních.
Blecku, ono to není podobným - ono je to úplně to samé - jen to nemá rozcupované třásně (viděl jsem ale i ryflmeňáky bez třásní a máme problém - byl to vůbec ryflmeňák, když to nemělo střásně, i když to měl Long Hunter ??? :wink: ) Já si myslím, že ryflmeňák je prostě Americké označení tohoto hacafraku, který byl prostě populárním, ale asi to nebude Am. vynález. :? To ale uvádím jen jako postřeh a ne téma k hádce a nebo stůj co stůj obhájit své ego :) Nic to nemění na faktu, že to bylo v dané oblasti a době typickým oděvem.
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Vitous píše:Raiden: To co má na sobě Grizzly je skutečně riflemenský kabát, který se používal u RR a potom hojně po sedmiletce. Grizzly nenosí ani typickou sedmiletkovou vestu, jak sis na některé fotce možná všiml.
Myslím, že dělá maličko mladší dobu. Na sedmiletkových akcích se hlásí k francouzům.
Grizzly je ofic. registrován jako Long Hunter a hlásí se i k milici války za nezávislost, čili skutečbně dělá mladší dobu.
Joe M.
nataniel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od nataniel »

Kde zohnať ideálny materiál na riflemanský kabát ?
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Ty máš dotazy :lol: Vpodstatě to tady už padlo, lodní potažmo stanové plátno, jelenice, vlněné či lněné látky dostattečně tlusté. Kde sehnat? Například v řempu, všude kde prodávají látky, nebo ze staré plachty, kterou najdeš někde na půdě. prostě kdo hledá najde. :wink:
Joe M.
R.S.Black
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od R.S.Black »

2 Nataniel
Jestli potřebuješ rinlemanský kabát tak pošli SZ.
EXITUS IN DUBIO EST
nataniel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od nataniel »