Odívání

Obchod a výroba

Moderátor: Joe

Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Raiden píše:Nějak tomu zase přestávám rozumět.
cossack píše:Tak ten vlevo je Grizzly- Francouz, na sobě má riflemeňáckej kabát.
Grizzly to má blbě, Cossack kecá, nebo jsem něco nepochopil?
Na ty fotce je Milan co by RR ve vestě, Vitana v kapote a Grizzly v Riflemenském kabátě. Popravdě mi není jasné, od kdy se ty ryflmenské kabáty používají. Vím jen, že byli typické pro Long Hunters a ti příšli na zcénu po FI válce. Vyděl jsem je i na dobových obrázcích u Občanské války u Minte manů, ale mám dojem (Milan bude vědět), že jsem to viděl na nějakém obrázku u RR, ale nejsem sim tím jist :? Proto si nejsem jist, zda to je OK pro dobu FI. Jinak ten kabát je typický pro oblast jezer dodnes - viděl jsem v tom chodit i součastné nehobbysty v USA právě v oblasti jezer.
Joe M.
nataniel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od nataniel »

Myslím že je to už bežné aj období FIW. V RR sketchbooku sa píše, že to bol kabát Rangers rifles / zrejme rangerský strelci / a volal sa Caped Riflemans frock coat. Píšu že bol vyrobený lianu, lahkej vlny a niekedy s jelenice. Gombíky s parohu, dreva cínu a niekedy bez gombíkov. Farby hnedej, zelenej, modrej alebo šedej. Howgh
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Nesnažím se ten rifleman. kabát napasovat na "svojí postavu" za každou cenu, jenom mě to zaujalo. Asi bych se měl zeptat jinak, pročež ocituji sám sebe:
Raiden píše:Co nějaká letní pláštěnka - nebo něco, co plnilo tu funkci v době, kdy na capote z deky bylo horko?
k čemuž dodávám - něco výšeuvedného typického pro courieurs de bois z doby kolem sedmiletky, a to pokud možno starší než mladší.
Existovalo vůbec něco takovýho, nebo to neřešili a když zmokli až na prdel, tak pak prostě uschli?
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

nataniel píše:Myslím že je to už bežné aj období FIW. V RR sketchbooku sa píše, že to bol kabát Rangers rifles / zrejme rangerský strelci / a volal sa Caped Riflemans frock coat. Píšu že bol vyrobený lianu, lahkej vlny a niekedy s jelenice. Gombíky s parohu, dreva cínu a niekedy bez gombíkov. Farby hnedej, zelenej, modrej alebo šedej. Howgh
Díky - já to byl lýnej hledat :wink: Myslel jsem si že to bylo ve sketchbooku RR.
Naposledy upravil(a) Joe dne stř 12. zář, 2007 21:16, celkem upraveno 1 x.
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Raiden: Ten riflmeňák by byl zcela OK.
Mimochodem, někdo zde psal, že to je vyloženě Am. věc. Ano i ne - podobné používali např. námořníci a někde se i píše, že se často dělal z lodní plachotoviny (ale ne jen z ní). To Americké z nich dělá to charakterystycké třepení. Co se nepromokavosti týká, tak krom plachotoviny o ničem jiném nevím.
Co se týká starších modelů, tak to jsem narazil jen na různé varianty justakoatů a to ba i z kůže zdobené po infiánsku a to nikoliv kvilem, ale barvama - čili pomalovaná jelenice a střih evropského justakoatu. Moc pěkné. V době IF už ale převládají buď civilní Evropské obečení té doby a nebo právě ty riflmenský kabáty.
Joe M.
R.S.Black
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od R.S.Black »

Riflemanský kabát tj.od slova Rifleman!!!
Námořnický kabát tj.od slova Námořník!!!
Je sice možné že nějaký Rifleman oblékal námořnický kabát,ale
pochybuji že nějaký námořník nosil riflemanský kabát.
Námořník je od slova Moře a je to zaměstnání !! :) :twisted:
EXITUS IN DUBIO EST
Savlis
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Savlis »

Jo Blacku! A vana je od slova vánoce a je to nádoba na kapra! :) Co lauf? SZ..

Nemátě někdo RR skečbůk v el. podobě?
Martin Šavel

Alt-Starhemberg Olmütz, Regimentskommandant – http://www.olomouckypluk.cz

63.Grenzinfanterie Regiment Karlstädter-Szluiner – http://www.olomouckypluk.cz/chorvati

His Majesty´s Independent Companies of Rogers´ Rangers – www.rogersrangers.livinghistory.cz
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Ale no tak...
Joe píše:podobné používali např. námořníci a někde se i píše, že se často dělal z lodní plachotoviny (ale ne jen z ní).
Já to pochopil, že pláště proti dešti vypadaly podobně na zemi i na moři... :wink:
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Blecku, ty ješito - čti pořádně než začneš mít ohýnek u zadku :wink: Já narážel na to, že on to až tak Americký vynález nebude, ale spíš inovace těch pláštěnek námořníků a podobného Evropského neřádu :wink: Ale jinak s tebou plně souhlasím. Nezaměnitelné je to třásnění. A je fakt, že v Americe šlo prostě o hacafrak do lesa.
Joe M.
R.S.Black
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od R.S.Black »

materiál použitý na "Můj Riflemanský Kabát "je ze slamníku(pro rejpaly-není v něm už sláma)a nemůžu si stěžovat.Když je sucho tak je suchej a když prší tak je mokrej,ale díky tomu že se nacucá pelerína a je nepropustná, tak je v kabátu sucho a teplo.

Jestli je něco podobné něčemu tak to nemusí být to zač se to vydává.
viz.diskuze o zbraních.
EXITUS IN DUBIO EST