Velká Morava

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Já to chápu a rád bych tu akci jako lh bral, ale jelikož nemám auto a odvoz lidí na akci je pro mě vždycky noční můra, bylo by pro mě o dost jednodušší si v Brně sbalit spacák a přijet v civilu, než v Hradci našlapat lidi i s věcma do vysomrovaného auta a táhnout se přes půl republiky...
zoone
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by zoone »

A já jsem taky napsal možnost! Jedná se o to, že ne každý má výbavu na zimu a ne každý bude v takových podmínkách ochotný nocovat "LH"... Ono to není žádná sranda. Navíc zdaleka ne všechny objekty jsou schopné zimního obývání...
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Oki, no nenaděláme nic...jestli to klapne, budu rád. Otázkou nyní je, zda to bude soukromá akce, či zda to bude spojené s akcí pro diváky. Já jsem spíše pro první možnost...

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Tak mě napadá k využití případně vzniklé VM-army : nebyla by v Rakousku nějaká jednotka franků, s kterými bychom mohli pořádat vzájemné vpády do pohraničí? :)
zoone
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by zoone »

Nějaké ty sekery ze Starého Města... Jak naskenuju další věci, tak budu ve VM spamování pokračovat :)

Image
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

foťákem by to asi bylo lepší, ale zdá se mi, že je to celé trochu sražené z šířky. Kámoš mi sehnal Dostála - Slovanská kostrová pohřebiště ze střední doby hradištní na Moravě, kupodivu je prý úplně nová. Až ji převezmu, můžu taky něčím přispět.
Ještě k té myšlence určité meziskupinové spolupráce v rámci VM - což takhle, kdyby každá skupina důsledně rekonstruovala jednu lokalitu a z jiných nálezů si spíš vypomáhala? zajistilo by to větší časovou i teritoriální sounáležitost jejich vybavení. Nejlépe, kdyby každý dělal lokalitu, jejíž nálezy jsou mu nejlépe dostupné. Pro ten případ bych pro nás chtěl Pohansko.
frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by frenk »

Mohu zpracovat Olomoucko, ostatně mám zpracované všechny meče z VM, kromě z Nechvalína.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by JARWIKS »

Takže jeden článek k edici Magnae Moravie Fontes Historici (MMFH) je zdehttp://www.slovane.cz/view.php?cisloclanku=2006090005
I.svazek této edice je ke stažení zde:
http://www.slovane.cz/storage/magnae.pdf pozor má to 40MB, což není moc, ale ani málo pro pomalejší internety.

nooo a stejný článek i s odkazem na stažení bude brzo viset ještě zde, jen co ho tam nahraju :wink:
http://www.velkomoravane.wz.cz/clanky.html
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Tož chtělo by to předběžně sečíst, kdo přijede na tu zimní akci. A z těch přihlášených kolik bude chtít zimovat, tj. spát pouze LH v chatce (žádné spacáky atd...) a kolik bude spát ve spacáku v teple obecního domu. Chtělo by to místního dobrovolníka - štábního ubytovatele, který je zaeviduje a naplánuje to.

Pak by se měl najít místní dobrovolník, který zorganizuje uvaření lh jídla, nejlépe kuře na jablkách nebo prostý guláš:-), ale od nákupu materiálu po rozdělení finálního produktu.

Abychom tam jenom nechlastali, budou další dva body programu. Jeden bude procvičení boje v linii, to bych si vzal pod patronát já, druhý budou hry, workshopy, prostě cokoliv koho napadne. Na to by byl jako patron - dobrovolník nejvhodnější Pampalíny:-))

Takže prosím, nápady mi směřujte do SZ, ať vytvoříme nějaký ucelený program co nejdříve.

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

První je místo - jestli je to domluvené, program samozřejmě můžeme připravovat průběžně.

Na hry bych si vzal špalíkovanou.

+ bych dal dohromady nějaký Workshop.

Jídlo je jednoznačně na ženách - takže bych hledal dobrovolnici :c)