Frankové

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Acheron, polofranků v kroužkách, bych se zrovna nebál, kor když se zakážou nenýtované. zatím je má vážně málo lidí, i když ty z Indie jsou levné a taky jednu chceme do buducna.

A za další, do tohoto půjdou prostě lidi, co už mají toho svojeho hodně za sebou, a mají na to další prostředky, takže jak píše wothan bude to luxus a v tom případě určitě budu chtít všichni vypadat co nejlíp. A hlavně spíš v těch šupinách, protože budou chtít na akci být vidět. Přeca jen Muscha byl nepřehlédnutelný.

Viz:
Obrázek
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

No vidíš, mi se zdá ta zbroj i helma dobrá, ale celek úplně ne. Je to málo honosné a barevné, na velmože:-) Ale to je věc názoru, jinak to odpovídá opravdu iluminacím...což mi připomíná, že jsme mu šli zazpívat písničku "co jste hasiči" kvůli té helmě. Čímž se opožděně omlouvám zbytku tábora, co ve 4 hodiny spala (po předčasně ukončené party:-))
Naposledy upravil(a) Kain dne čtv 31. srp, 2006 22:27, celkem upraveno 1 x.

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Já mám franka de facto hotového jak civil, tak i militárie i se stanem., chybí mi jen vypouklý štít, u kterého mi není moc jasná konstrukce. Každopádně do projektu se zapojit chci.

Frankové rozhodně najdou velké využití na našem Veligradu v příštích letech.
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Civilní oděv mám honosný pro VM velmože se stříbrnými pozlacenými tepanými gombíky, pro franka mám taky hábit taky lepší. Tohle je stará tunika pod zbroj.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Počkej počkej, na velmože ještě asi ne...to u nás nemá nikdo:-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Iluminacím to odpovídá, nicmén na toho velmože, přeca zas to byl po Wothanovy I. pokus po dlouhé době.
A do dalšího roku se to muže o hodně velký kus dál posunout a určitě taky posune, pokud do toho Muscha pude, ale to je jeho věc. :badgrin:
Hlavně jsem to ale, myslel jako ukázku že takový bojovník je nepřehlédnutelný(kor slovanský s kořistí na sobě :badgrin: ) a frankové vážně budou chtít být vidět a poznat.:wink:
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Osobně jsem primárně "velkomoravan" ale do franka se chci rozhodně pustit, tím spíš, ktdyž to pomůže rozvoji franků v čechách :wink:
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Ty tři franky nikdo nepřehlédne:-)

Pravoslav, Orcae Ita
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Normální zrádce. Franky v čechách je třeba hubit, ne rozvíjet, zaprodanče :) Ale jak říkám, na velmože jsme všichni chuďasové. Možná tak lepší družiník, předák...

Pravoslav, Orcae Ita
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Neříkám kníže, jen velmož (= předák, družiník...) a snažím se to brát co nejkomplexnějji.

Doufám, že těch franků bude víc jak 3 :mrgreen: