Kroužkové kapuce vs. komplety

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by frenk »

mám obr. z itálie 2.pol.12.stol, dodám za 14 dní..
Vladan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Vladan »

V knížce mám fotku turkmenských vojáků před bitvou s rusy (Je to sice 19. stol, ale tam se toho asi moc nezměnilo) v kroužkových zbrojích s kuklami i přes oči. Dokonce to vypadá, že pod tím nemají ani vycpávanou vrstvu. Jinak jsou výborně dozbrojeni archaickými mušketami, šavlí, pěstním štítkem a mají přes kroužky patron tašky. Vypadá to fakt hrozivě :badgrin:
Vítězství nebo smrt!
frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by frenk »

konec 12.stol, Mantova, bohužel pouze scan z xeroxu

Image

Image
lubossek
Nováček
Nováček

Post by lubossek »

Vladan wrote:V knížce mám fotku turkmenských vojáků před bitvou s rusy (Je to sice 19. stol, ale tam se toho asi moc nezměnilo) v kroužkových zbrojích s kuklami i přes oči. Dokonce to vypadá, že pod tím nemají ani vycpávanou vrstvu. Jinak jsou výborně dozbrojeni archaickými mušketami, šavlí, pěstním štítkem a mají přes kroužky patron tašky. Vypadá to fakt hrozivě :badgrin:
nebyla by prosím možnost hodit sem nějaký ten obrázek?
Hama sar ba sar tan ba kuštan dihém, | Az án bih ki kišwar ba dušman dihém.
(Vydám vše, celé tělo k usmrcení, | je to lepší než vydat zemi nepříteli)
Hakím Abú-l-Qásim Firdausí Túsí
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

zajímavé jsou i ty zbroje co mají na sobě, nemůže jít o něco jako pletencovou zbroj?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Vladan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Vladan »

lubossek wrote:
Vladan wrote:V knížce mám fotku turkmenských vojáků před bitvou s rusy (Je to sice 19. stol, ale tam se toho asi moc nezměnilo) v kroužkových zbrojích s kuklami i přes oči. Dokonce to vypadá, že pod tím nemají ani vycpávanou vrstvu. Jinak jsou výborně dozbrojeni archaickými mušketami, šavlí, pěstním štítkem a mají přes kroužky patron tašky. Vypadá to fakt hrozivě :badgrin:
nebyla by prosím možnost hodit sem nějaký ten obrázek?
Možná jo - respektive pokusím se, ale bude to chvilku trvat.
Vítězství nebo smrt!
Noxter
Nováček
Nováček

Post by Noxter »

Zdravím, mám takový maly dotaz.Upletl jsem si drátěné nohavice se zapínáním na přesky a připnutím k pásku s kšandy, ale stéle mi padají i když je kolem nohou silně utáhnu.Nemáte někdo zkušenosti jak je dopře připevnit nějak to fugovat musí....dík
Podle dobrého pána, dobrá jízda bývá.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Ty kšandy jsem nikdy nikde neviděl i když mi to přijde praktičtější než samotný opasek. Jinak jak padají? Dolů by ten pásek jít neměl, tam ho nepustí ty kšandy, takže se jako hrnou se dolů? Co to zkusit podšít kůží aspoň na horním lemu?
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Noxter
Nováček
Nováček

Post by Noxter »

No ty kšandy jsou víceméně jen takova pojistka aby to nestahovalo právě opasek, jenže když se třeba předkloním tak se kšandy povolí a nohavice sjedou dolů a už se nenarovnám(tohle jsem přehnal kvůli lepší představě), a i když jen tak stojím tak nohavice jsou tak težké že po kalhotech sklouznou

Zkusit je podšít kůži a tím by mohli přestat klouzat?to jsi měl na mysli?
Noxter
Nováček
Nováček

Post by Noxter »

Ještě tolik ty nohavice sjedou zhruba jen o 2-3 cm ale i to je už dost nepohodlné...........neboť potom nesedí přitáhnutí řemínků