Kroužkové kapuce vs. komplety
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
V knížce mám fotku turkmenských vojáků před bitvou s rusy (Je to sice 19. stol, ale tam se toho asi moc nezměnilo) v kroužkových zbrojích s kuklami i přes oči. Dokonce to vypadá, že pod tím nemají ani vycpávanou vrstvu. Jinak jsou výborně dozbrojeni archaickými mušketami, šavlí, pěstním štítkem a mají přes kroužky patron tašky. Vypadá to fakt hrozivě 

Vítězství nebo smrt!
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
nebyla by prosím možnost hodit sem nějaký ten obrázek?Vladan wrote:V knížce mám fotku turkmenských vojáků před bitvou s rusy (Je to sice 19. stol, ale tam se toho asi moc nezměnilo) v kroužkových zbrojích s kuklami i přes oči. Dokonce to vypadá, že pod tím nemají ani vycpávanou vrstvu. Jinak jsou výborně dozbrojeni archaickými mušketami, šavlí, pěstním štítkem a mají přes kroužky patron tašky. Vypadá to fakt hrozivě
Hama sar ba sar tan ba kuštan dihém, | Az án bih ki kišwar ba dušman dihém.
(Vydám vše, celé tělo k usmrcení, | je to lepší než vydat zemi nepříteli)
Hakím Abú-l-Qásim Firdausí Túsí
(Vydám vše, celé tělo k usmrcení, | je to lepší než vydat zemi nepříteli)
Hakím Abú-l-Qásim Firdausí Túsí
-
- Stálý přispěvatel
zajímavé jsou i ty zbroje co mají na sobě, nemůže jít o něco jako pletencovou zbroj?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
Možná jo - respektive pokusím se, ale bude to chvilku trvat.lubossek wrote:nebyla by prosím možnost hodit sem nějaký ten obrázek?Vladan wrote:V knížce mám fotku turkmenských vojáků před bitvou s rusy (Je to sice 19. stol, ale tam se toho asi moc nezměnilo) v kroužkových zbrojích s kuklami i přes oči. Dokonce to vypadá, že pod tím nemají ani vycpávanou vrstvu. Jinak jsou výborně dozbrojeni archaickými mušketami, šavlí, pěstním štítkem a mají přes kroužky patron tašky. Vypadá to fakt hrozivě
Vítězství nebo smrt!
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
No ty kšandy jsou víceméně jen takova pojistka aby to nestahovalo právě opasek, jenže když se třeba předkloním tak se kšandy povolí a nohavice sjedou dolů a už se nenarovnám(tohle jsem přehnal kvůli lepší představě), a i když jen tak stojím tak nohavice jsou tak težké že po kalhotech sklouznou
Zkusit je podšít kůži a tím by mohli přestat klouzat?to jsi měl na mysli?
Zkusit je podšít kůži a tím by mohli přestat klouzat?to jsi měl na mysli?
Podle dobrého pána, dobrá jízda bývá.
-
- Nováček