Štíty

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

No buď se vyskládávalo z prkýnek, nebo dlabalo nebo se to dřevo za mokra různě ohýbalo případně se uvedené postupy různě kombinovaly.
Hříbek

Štít

Post by Hříbek »

Wothan - díky za radu, jak se docílí u toho vyskládání toho, aby to drželo pohromadě když je to prohnuté??
Bryennios
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Bryennios »

no ze to seskladas a pripevnis na adekvatne prohnuta zebra, ktera ta prkynka drzi
Hříbek

Post by Hříbek »

Díky, jsem to ale hlupák, na žebra jsem si ani nevzpomněl a přitom je to jasný...Ach jo.Dík, pustím se do toho.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Možná vám někomu při barvení bodne tohle co jsem našel: http://www.moje.cz/~flaska/JenTak/books ... rev.html#8
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Mokohtavenotaxe »

Anwend Zůl wrote:A kde se bv Čechách svezeš na Drakaru? :wink:
Na boleveckém rybníku u Plzně - akce Plavba za velkou louži rok 1998. Nejlepší Vikingové Germáni, nejlepší Skraelingarové - my. :wink:

Ale ke štítum. Jak je to v ranném středověku s koženými štíty? Jsem mimo, nebo je mám hledat pouze u Mongolů apod....

Čím štíty barvíte? Viděl jsem spoustu krásných obrázků z vašich akcí, ale ne vždy mi ty barvy přišly v pořádku. Na počátku diskuse zaznělo, že u indošů (tedy u nás :) ) jsou barvy hlinky a pojidlo klíh. Těch pojidel používáme víc. Kromě pro vás trochu exotických kaktusových džusíků není zcela mimo použití vaječného bílku - středověká to technika.

A ještě malý poznatek k obšívkám štítů. Zkoušeli jste někdo surovou kůži - u indošů univerzální to materiál?
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

no priznam se ze na mym soucasnym stitu ty barvy zrovna koser nejsou, ale delam si novej a chtel bych si dat tu praci s takovejma barvickama aby to odpovidalo....

s tim obsivanim kuzi si mi vnuknul docela dobrej napad... porad nadavan jak je to tezky, a misto kovani dat surovou rozumne tlustou kuzi by asi lecos resilo, asi to zkusim ... ale obsit tim mandlak... to si asi dam...

Wothan: co ty na to obsiti? ja mam dojem ze jsem to u nejakych kulatych stitu videl... ale u mandli si nejsem jistej...
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

abaddon wrote: ale delam si novej a chtel bych si dat tu praci s takovejma barvickama aby to odpovidalo....
No a jaké to tedy budou? Použiješ rostlinky,zvířátka nebo minerály?
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

Dobrá je krev - dřevo pěkně lazuruje, konzervuje...akorát že zasmrádne. Pro citlivé nosíky ji lze kamuflovat dobře namíchaným odstínem matného disperzního lazurovacího laku (dobrý je Dixol). Sice je to novota, ale myslím furt lepší než přepestrý akrylátový balakryl :)
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

A včem ty štíty válíte, že zasmrádne. Však trámy se také natíraly krví. A používáte ještě nějakou vrstvu přes? A co vzory, když krví, tak asi jednobarevný že?