Veligrad 2011

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Ratatosk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Veligrad 2010

Příspěvek od Ratatosk »

Jen pár fotek (bez bitev) zde: http://vevercino.rajce.idnes.cz/Veligrad_2010/
A ta úschovna mi nepřijde úplně jako dobrý nápad. Muselo by se nějak evidovat, co kdo odevzdává. Jinak by mohly být problémy, že se někomu něco ztratilo, poničilo, že odevzdal něco jiného, dalšího apod. Takže spousta dalšího řešení a případných problémů.
Jinak mně se moc nelíbilo, že mezi domečky během bitvy bylo hodně lidí s foťákama a působili rušivě. To by podle mě chtělo taky omezit.
Vím, že nic nevím. O:)
MadHamster
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od MadHamster »

Já bych všechny tyhlencty klerofašisti zakázal. Ty symboly každého jenom otravují :mrgreen:
"Heresy is like a garden weed, it won't stop feeding until you... BURN THE WHOLE DAMN GARDEN WITH A FLAMER, BURN IT, BURN IT TO HELL!!!!!" "Is there a wittle puppy in the garden? ITS A DAEMON! BURN IT!"
Damien
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Damien »

Ratatosk píše:Jen pár fotek (bez bitev) zde: http://vevercino.rajce.idnes.cz/Veligrad_2010/
A ta úschovna mi nepřijde úplně jako dobrý nápad. Muselo by se nějak evidovat, co kdo odevzdává. Jinak by mohly být problémy, že se někomu něco ztratilo, poničilo, že odevzdal něco jiného, dalšího apod. Takže spousta dalšího řešení a případných problémů.
Jinak mně se moc nelíbilo, že mezi domečky během bitvy bylo hodně lidí s foťákama a působili rušivě. To by podle mě chtělo taky omezit.
Pokud by ten policajt to donesl na jedo místo k tomu určené, kde by se zapsalo jméno a schovalo se to, tak v tom nevidím problém. A o to jde, že se to každému na první pohled nebude líbit, protože potom by si to každý dobře rozmyslel, jestli bude nebo nebude porušovat elementární pravidla...
Negr, Jarl Olomouckého kraje
Kill ´em all, let Odin sort ´em out!
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Damien: Jo jenže to je právě problém, neboť tím by jsme se dostali na hranu zákona. Ověřoval jsem si to tedka u známého od policie (Maršálek). S tím že naše jediná možnost je mít upozornění v pravidlech, nebýt měkký a provinilce, kteří neuposlechnou prostě z akce vyloučit, případně pokud by nechtěli uposlechnout ani k vyloučení akce na to upozornit MP. No už to dál neřešme.

Výsledek je: někteří by měli být uvědomělejší k pravidlům a podmínkám organizátorů, a my ještě tvrdší v jejich vymáhání a sáhnout i ke krajnímu prostředku vyloučení z akce.
Tímto bych považoval diskusi k tématu dobová policie za uzavřenou. Děkuju :wink:
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
luinien
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od luinien »

Ještě jednou bych jménem organizátorů poděkovala všem účinkujícím za přízeň naší akci.

Osobně mi nejvíc vadí, když se s námi účastníci neustále hádají o tom, co můžou mít na sobě. Vikingské zástěry jsou zakázané od prvního ročníku akce, přesto se opět našla skupina, která mi tvrdla, že stejně nemáme doložené žádné VM oděvy, tak je to jedno. V tomto případě bych uvítala, kdyby se všichni řídili posledním, ale zato velmi důležitým pravidlem uvedeným v podmínkách, které jste dostali, že pravdu má organizátor.

Pampalíny píše: Osobně bych ale uvítal nějakou změnu při fasování sobotního masa. Např. na Čase vlků každý nafasoval 1 flákotu a sám si ji opekl. Raději si s tím dám práci (navíc to vypadá romanticky když se u každého stanu peče) než nemít žádné maso. [-(
Nevím, o kterou večeři se jedná, zda o první nebou druhou. Maso na první bylo rozhodně ještě v době druhé a druhou večeři jsem osobně uzobávala o půlnoci, Sigurdi si dávali nášup asi kolem druhé a Kain snad potvrdí, že grilovaný bůček bylo můžné dostat i brzy ráno. Nám se na akcích často stává, že dojdeme na jídlo, které je na stravenky a dvě hodiny po vydávání už ho nedostaneme, protože došlo. Pokud příště budete chtít dostat maso syrové (jako tomu bylo třeba na slunovratu), ozvěte se s předstihem a zajistíme vám ho.
Pokud někomu vadí, že na akci vaříme, můžeme tuto odměnu účinkujícím za to, že dorazili, zrušit úplně. Ne každý má ale dost svého nádobí, aby si mohl z obdržených surovin uvařit, co si zrovna zamane a dost otroků a nevolníků, aby se místo přípravy oběda nebo večeře mohl věnovat kratochvílím jako je trojboj nebo bitvení.
Damien
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Damien »

Luinien:
Nevím která skupina to byla, ale místo uposlechnutí organizátora se začít hádat o pravidlech, to bych ji rovnou vyprovodil z akce ven, a to tak že SOFORT... Co se týče jídla, my jsme byli naprosto spokojeni, a jak říkáš, nechtělo by se nám neustále vařit a přijít o všechnu ostatní zábavu. Pokud se někomu nelíbí, že dostane výborné hotové jídlo až pod nos, ať si vozí vlastní suroviny a vaří si sám, jídlo na akci je dobrá vůle organizátora, ne nějaký nárok či právo účastníka... Každopádně se tím prosím nenechte znechutit a nechte příští rok staršího Stýskala opět kouzlit :)
Negr, Jarl Olomouckého kraje
Kill ´em all, let Odin sort ´em out!
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Člověče, opečeného masa bylo poměrně dost ještě v noci. Něco jsme možná prošvihli v průběhu hostiny, což je náš problém, ale rozhodně tam po koncertě bylo maso, chleba a tak. Ani jednou se mi nestalo, že bych tam nedostal najíst, takže to musí být nedorozumění.

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Dámo a pánové,
vylíváte dítě i s vaničkou.

Byl jsem tam v době fasování masa a neb byla Vesna protivná, nechtělo se mi čekat v dlouhé frontě. To za a) za b) jsem dal pouze návrh, nic jsem nekritizoval a ani si vyloženě nestěžoval. Podruhé jsem tam byl po půlnoci až děti šly spát. A to už tam nic nebylo a pokud bylo, tak to nešlo najít. Nikde nepíši, že je to vina organizátora neb je to moje vina, že jsem nezůstal ve frontě. Jen jsem nadhodil téma "fasování masa" a změny v této oblasti.
Evidentně jsem sám komu to nevyhovovalo, tak není důvod cokoliv měnit, ale ani není také nutné ukřivděně dělat teatrální gesta o tom, že se příště nemusí vařit.

Co se týče jídla, nemám s tím problém. Rád využiji pohostinnosti hostitele, který nás za krmí jako reciprocitu za účast na akci a pokud je mi známo, každoročně za to slušně poděkuji. A to na každé akci, neb jídlo je myslím již zavedeným standardem na všech akcích (alespoň na těch, na které jezdím). Ale přežiji to i bez něj - nejezdím se na akce najíst :wink:

Takže v tom mém návrhu prosím nehledejte něco, co tam není. Díky.
vladyka Křesomysl, Velesův lid
---
Historické tržiště / Slované.cz
---
Pište mi přes mail: petr(*)slovane.cz // ne SZ !!!
Björn Hundolfr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Björn Hundolfr »

Abych tě doplnil Pampalíny, maso už nebylo ani v jedenáct, ale to je moje chyba, takže mlčím a šoupám nohama. :biggrin:

Slovan je etnikum. Viking je diagnóza - 

Knecht)" Obrázek
zoone
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Veligrad 2011

Příspěvek od zoone »

Obrázek

Podrobnosti již brzy :mrgreen:

"Co proliješ hrdlem ti už nikdo nevezme..."