Oděv

Moderators: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ

Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Oděv

Post by Brant »

Lenka wrote:Ale o smuškach tam nic není, nebo to nemůžu najít. Našli jste tam někdo něco o kožešinách?
Já to projel jenom letmo a o tom persiánu jsem tam taky nic nenašel. Ale obecně k oděvům tam zajímavý věci asi budou.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Lenka
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Lenka »

K textilním materiálům je to super, rozebírají je tam docela do podrobna, včetně barev. Možná by stačilo, kdyby to byl někdo schopný převést z azbuky do latinky, neexistuje k tomu nějaký program, nebo něco takového?
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Já znám akorát internetové překladače, ale z těch lezou pěkný bláboly. To je na nic.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Možná by stálo za úvahu kdyby každý z kozáctva dal kilo a zadalo se to nějakému překladateli.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
LiborZ
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by LiborZ »

Knecht wrote:Možná by stálo za úvahu kdyby každý z kozáctva dal kilo a zadalo se to nějakému překladateli.
Jsem pro, já se s tou ukrajinštinou taky hrozně trápím.
Nalivajko - náčelník proviantní služby
Rostislav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rostislav »

Kolik stojí překlady? Obávám se, že to takhle levně nepořídíme....
Dlouhán
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Dlouhán »

Skřivánek si účtoval překlad z ruštiny 2,- Kč bez DPH za slovo (včetně jaz. korektury), ale ukrajinština byla dražší. Tak počítej třeba 2,30 Kč bez DPH za slovo.
Ale asi by to někdo přeložil i levněji.
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

můžu hodit na ff inzerát, nějaký student si přivydělá
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Rostislav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rostislav »

Dlouhán wrote:Skřivánek si účtoval překlad z ruštiny 2,- Kč bez DPH za slovo (včetně jaz. korektury), ale ukrajinština byla dražší. Tak počítej třeba 2,30 Kč bez DPH za slovo.
Ale asi by to někdo přeložil i levněji.
Podle tohodle klíče by to bylo 22 stránek (bez toho seznámečku na konci, to asi bude pouze seznam zdrojů) krát 35 řádek krát asi tak 7-8 slov na řádek (jak jsem odhadl).
Vychází mi to na 5 500 slov a i kdyby jsme byli na polovině toho co psal Kuba, tak mi to přijde drahá sranda na kterou nemám.

Ovšem je otázka za kolik to sežene Knecht, ale pochybuju, že se dostaneme na kilo za osobu.
Jen tak mimochodem, kolik lidí by se opravdu skládalo? 10?
Last edited by Rostislav on Mon 22. Mar, 2010 21:32, edited 1 time in total.
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

No otázkou je jestli Knecht vůbec někoho sežene. Tak já to tam napíšu až budu mít cestu kolem fakulty a uvidíme.