Ahoj

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

tak se prestehuj zpatky do CR ;-)
Your freedom will grow each time you say: No!
Bohuslav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Bohuslav »

Ono když ty šaty dlouhé uděláš volnější, tak se dají nosit i v létě, já to zkoušel i ve volném vlněném svrchníku a celkem to šlo.

Bohužel i ženy ve Španělsku nosily šaty dlouhé a krátké u žen asi těžko najdeš na toto období. Ale pokud děláš přímo kluka tak , ok.

Já na začáteční šití doporučuji si nechávat vetší rezervu (čili nešetřit s látkou) a hodně špendlit a zkoušet ( při tom použití špendlíků se někdy hůře obléká, ale zase máš možnost vidět výsledek)

U košilí ať již krátkých tak dlouhých je problém vsazování klínů a pak spojení těla s rukávy, což ale ladně a dobově řeší ten klínek v podpáždí.
Image V ničem, co vykládám, si nečiním nárok na vymezení pravdy, ale pouze vymezení vlastního názoru.Abélard
Markéta z Rosic
Nováček
Nováček

Post by Markéta z Rosic »

Pokud chceš pomoct se naučit dělat střih, není problém. Klidně napiš email a můžem to rozebrat podrobně, případně ti klidně střih nakreslím a pošlu oskenovaný. Akorát že španělská móda byla ve 13. století od té české docela odlišná, takže je potřeba si hledat obrázky konkrétních španělský věcí. Taky doporučuju catany - www.kostym.cz , nedávno jsem viděla její moc pěknou přednášku o španělském odívání.