Kouření na RS akcích

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Kouření na RS akcích by mělo...

být povoleno jen pokud nejsou přítomni diváci
13
11%
být povoleno jen na vyhrazeném místě
78
67%
být povoleno kdykoli a kdekoli
1
1%
být zakázáno
25
21%
být povoleno pouze po setmění
0
No votes

Total votes: 117

Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Ale kouřem z ohniště - zejména pokud člověk topí otevřeným ohněm v domě to přece načichne mnohem víc ne? :wink:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
alistaire
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by alistaire »

což ale smrdí úplně jinak, a ne nepříjemně (alespoň mě...)
http://www.mortaigne.com - projekt Švédského regimentu z třicetileté války
Image
http://tricitka.brodec.org - diskuse zaměřená na třicetiletou válku
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

No tak to jsem tak úplně nepochopil - pokud jim nedáme žádný prostor pro kouření, tak si od toho slibuješ co? Že nebudou kouřit? Pokud jim ten prostor nedáme a zároveň nechceme aby nám na akci kouřili před diváky (to tu podporuje 0% lidí - nepředpokládám že ty jsi výjimka) ani jindy když tam diváci nejsou (což podporuje jen 10%) tak co s tím? Fakt že někomu, kdo si není sám schopen svůj zlozvyk odpustit ani na dva dny umožníme legálně hulit alespoň na některých místech, považuji za naší dostatečnou toleranci - vstřícnost a ústupek - pokud i tohle ale považuje někdo za zbytečnou buzeraci, pak ho na akci nepotřebujeme. Nemá-li někdo ani tak málo sebedisciplíny a sebeovládání aby se dokázal podřídit takovému pravidlu (které jak tady z ankety zatím vyplývá podporuje většina lidí a které mu alespoň částečně vychází vstříc a toleruje jeho vlastní zlozvyk), pak bych pochyboval že má dost sebeovládání a sebedisciplíny aby se popasoval se scénářem a jinými pravidly akce = co s ním?
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Kateřina_z_Landštejna
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kateřina_z_Landštejna »

SISI wrote:Já mám spoustu kamarádů kuřáků a mě osobně to nevadí. Chápu jisté riziko onemocnění a dobře je znám. Všechno je jnom o toleranci a upřímnosti, když to nebude kuřák vědět, že to nekuřákovi vadí, bude se chovat uplně normálně a zapálí si.

Vyhradit kuřákům určité místo se mě zná jako hloupost. Nedokážu si to představit. Nebudeme si nalhávat ale, polovina by tam stejně nechodila.

Damien: Můj oheň moje "pravidla" :wink: :wink: :wink: :)
Tak s tím musím, jako kuřák (!), zásadně nesouhlasit. KOuřím sice málo, ale o to raději a den bez cigarety si neumím představit. Ovšem jsem rozhodně pro to, aby se na dobových akcích, odehrávajících se před objevením Ameriky a importem tabáku, před diváky nekouřilo. A abychom měli vymezen nějaký prostor, kde se můžeme oddat své vášni.

HŠ, LH a vůbec tyhle aktivity vyžadují jistou míru sebekázně a naprostá většina lidí to respektuje. Vč. kuřáků.
Pro naše potřeby tedy vymýšlíme různé pavilonky nebo, jako v našem případě, je prostě náš stan dán k dispozici kuřácký a hotovo. Stejně v něm topíme, takže kouř z ohně a z cigaret se vhodně doplňují a kouř z ohně ja navíc docela slušný absorbent toho cigaretového, jak jsem zjistila :biggrin:

Všechno jde, je to jen a jen o dohodě a vzájemné tolerantnosti. Fanatismus nebo naopak anarchie jsou k ničemu. Absolutní prohibice čehokoli je stejný nesmysl, jako tolerance ožíraček a kouření na nevhodných místech.
Volo, multum, statim!
lubossek
Nováček
Nováček

Post by lubossek »

Wothan wrote:... Nemá-li někdo ani tak málo sebedisciplíny a sebeovládání aby se dokázal podřídit takovému pravidlu (které jak tady z ankety zatím vyplývá podporuje většina lidí a které mu alespoň částečně vychází vstříc a toleruje jeho vlastní zlozvyk), pak bych pochyboval že má dost sebeovládání a sebedisciplíny aby se popasoval se scénářem a jinými pravidly akce = co s ním? ...
jenom na okraj, je to de facto ta samá tolerance jako u pet-lahví... ve stanu (na vyhrazeném místě) si měj co chceš, pokud to nebude vidět, chceš-li stan (vyhrazené místo) divákům prezentovat, zmiz všechny věci, co tam dobově nepatří...

já jsem pro kompromis, ikdyž kdyby na to přišlo, tak bych si přes víkend to cígo asi nedal... když marodim, taky nekouřim...
Hama sar ba sar tan ba kuštan dihém, | Az án bih ki kišwar ba dušman dihém.
(Vydám vše, celé tělo k usmrcení, | je to lepší než vydat zemi nepříteli)
Hakím Abú-l-Qásim Firdausí Túsí
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

lubossek: ne, to tedy neni stejne jako u PET lahvi.. nikdo s petkou v ruce me nenuti filtrovat jeji obsah pres plice, coz se o kurakovi, od nejz stojim po vetru rict neda..

ano ... oboji to rusi, ale petka narozdil od cigara nesmrdi a neposkozuje zdravi nikoho kdo si to sam nezvolil..
Your freedom will grow each time you say: No!
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Takže, vzal jsem hračky, a jestli nepřestanete zlobit, zruším i pískoviště. V poslední době se tu silně množí debaty o ničem.
Vesna
Nováček
Nováček

Post by Vesna »

Každý se má vyjádřit i k hlasování. Sice pozdě, ale stejně musím přidat svůj hlas k většině. Jsem nekuřák a souhlasím s Rabem - směr větru je také důležitý. Ale je pravda, že kuřáků je stále dost a na akcích by chyběli, kdyby se zakázalo kouření úplně. Takové skryté místo s plechovkou je ideální. Pokud pořadatel povolí kouření jen na jím označeném místě a bude se to respektovat, tak akce z tohoto pohledu proběhne v klidu.
rabi
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by rabi »

Pokud by můj hlas byl využit v této diskusi, tak chci hlasovat pro kouření na vyhrazeném místě. Jsem sice kuřákem klasické dýmky u které je naplněnní a kouření malý pohodový obřad, ale plně respektuju pravidla organizátora. Kolikrát je chuť na akci si ji u ohně vychutnat do pohody. Ale jsme v 9.stol., tak smůla a Veles se má prolévat medovinou, což je taky dobrá volba. :wink:
Proto závídím indiánům a trapperům, protože znám tu jejich kuřáckou dýmkovou pohodu, když jsme před léty s kamarády organizovali 2x ročně městečko Bakersfield , kde se dalo vysedávat v baru s dýmkou či doutníkem při mistrovství v pokeru. Anebo atmosféru zlatokopeckého tábora a přitom jsme tlačili kuřáky do situace, ať kouří raději doutníky, případně dýmky. Klasické cigarety jsme se snažili blokovat už kvůli fotkám.
kraki
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by kraki »

Jo, taky mám pár fotek, kde jeden trouba s cigárem pokazil celkový dojem třeba i stovce slušně okostýmovaných lidí v pečlivě vybraných kulisách... Když už si někdo musí nutně zapálit, tak ať to laskavě dělá na kuřárně někde za bukem a ne tam, kde je ho vidět a cítit. Na některá místa se to prostě nehodí a i když jsem taky kuřák, samotnému mi to vadí.
Zbraň, kterou máš a neumíš ji používat, patří tvému nepříteli.