Filmy které se týkají Osídlování Ameriky

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderator: Joe

nataniel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by nataniel »

R.S.Black wrote:na HBO běží John Adams a my to už odhlásili,nebudete to někdo natáčet?
už sice nějaký díl dávali ale stejně to budou zase 100krát opakovat.

http://www.youtube.com/results?search_q ... arch_type=
No skúsim sa spýtať a dať ti vedieť cez SZ
Na cestě sa chovaj tak, jako by ses plížil za zvěří, nepřítele musíš spatřit první
nataniel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by nataniel »

Knecht wrote:Nemáte někdo toho Last trappera? Snažím se to stáhnout ale dost špatně to seeduje, zatím mám asi 43 procent.
Tento film som zháňal aj ja, ale nič sa mi nepodarilo zohnať. Rád by som ho videl aj ja...
Na cestě sa chovaj tak, jako by ses plížil za zvěří, nepřítele musíš spatřit první
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Hm, tak počítač jel skoro celý den a přibyly asi 3% :roll:
Průměrnou rychlost mi to pustí kolem 2kb/s. Takže tak za dva měsíce by to mohlo být doma.
edit: už mám 60% :?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Tak změna, chytil jsem dobrou rychlost a Last trapper už je doma. Tak po novém roce můžu zájemcům poslat, třeba výměnou za nějaký jiný pěkný film ať se nedohadujeme o desetikorunách.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
frenisek
Nováček
Nováček

Post by frenisek »

Adamse nenatáčím,jen sleduju a je to dost povedená věcička.Skusím se po něm poptat.Zatím mám jen Intro The West (Na západ) dávala Nova Cinema někdy na jaře.Je to šest hodinu a půl dlouhých dílů mapujících léta cca 1820-1870.
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Mountain men staženo...moc pěkné tam je jak hrdina nestíhá nabít kuli, tak indiána picne nabijákem :)
R.S.Black
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by R.S.Black »

EXITUS IN DUBIO EST
R.S.Black
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by R.S.Black »

EXITUS IN DUBIO EST
kraki
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Re: Filmy které se týkají Osídlování Ameriky

Post by kraki »

V tomhle tématicky dost plavu, ale nedávno jsem ve výprodeji místní videopůjčovny koupil film "Šílený kůň", který se mi moc líbí (dabing sice nic moc, samotný příběh mi ale připadá docela věrohodný) a momentálně sháním i "Tecumseh" a "Geronimo". Kámoš, co kdysi "dělal" indiány mi říkal, že se to vcelku drží historie... jaký ale na tyto filmy máte názor Vy? Já jako laik můžu tak nanejvýš ocenit, že indiána hraje konečně indián a ne jugoš, nebo baron z Francie, dobové reálie už zas neposoudím... Ještě mě dost zaujal film o incidentu u Wounded Knee, kdy lakotští indiáni & spol. přišli někdy na počátku sedumdesátých let uctít památku svých předků, zabitých při tom masakru, místní úřady si to vyložily jako vzpouru, povolaly i armádu... Poradíte mi, kde by se ty filmy daly sehnat? Dík :)
Last edited by kraki on Wed 06. May, 2009 18:39, edited 1 time in total.
Zbraň, kterou máš a neumíš ji používat, patří tvému nepříteli.
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Filmy které se týkají Osídlování Ameriky

Post by Métá?xestse Ohnéssese »

kraki wrote:V tomhle tématicky dost plavu, ale nedávno jsem ve výprodeji místní videopůjčovny koupil film "Šílený kůň", který se mi moc líbí (dabing sice nic moc, samotný příběh mi ale připadá docela věrohodný) a momentálně sháním i "Tecumseh" a "Geronimo".
Tecumseh, Geronimo, pokračování Šíleného koně mám doma... kdyžtak napiš SZ.
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése