Hudba a hudební nástroje

Duchovno, víra, věda, umění

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Bubny

Příspěvek od Pampalíny »

No já teda myslel, že tam žádný rantl není. :? Prostě vyberu si vyhnitý kmen, pořežu dočistím, natáhnu kus kozy a je to hotovo :badgrin:
Alespoň nějak tak jsem to chtěl udělat pro sebe (fakt je, že ovšem mi nejde ani tak o "hudbu" jako o "randál"). Ale docela by mě zajímalo to zde zmiňované vypalování. Je to někde popsané na Netu?
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Do Kouřimi přijedou "přírodní" bubeníci ze Slovenska (jako hudební doprovod na večerní "čarodějnice") s bubny zhotovenými z dutých kmenů dubu zvanými "doby" (jeden má průměr asi metr!). Přivezou i něco na prodej - kromě bubnů i píšťaly aj.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

A ti Slováci by neporadili jak na to?
Mohl by jsi mi na ně poslat kontakt, kdyby náhodou neměli co dělat v období Slunovratu :-)
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Tenhle obrázek se mi na Drakarii líbí - Obrázek, tak takový ten zavěšený buben by se mi přesně líbil, ale nejsem si jistý jestli by se dal pro Slovany použít?
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Mokohtavenotaxe »

Ten závěs to jsou klasické Pláně. Tedy indoši. Příjde mi to ale hrozně hrubé provedení. (toho závěsného kříže) a vlastně i toho bubnu (moc vysoký 8) )
Nemáte nějaké vyobrazení bubeníka ze středověku?
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Před rokem jsem v Polsku v Lednogoře pořídil pěkný buben, měl jsem ho na Vlcích a letos ho dovalím asi taky, tak na něj mrknem :wink:
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Bezový roh

Příspěvek od Pampalíny »

Slíbil jsem Melian, že sem dám svůj bezový roh (od V.Kašpaříka). A to včetně zvuku, ten jde ovšem vyloudit i hlubší. http://www.v-klub.cz/ostatni/bezovy_roh.mp3

Obrázek
Obrázek

Sám jsem si zkoušel dlabat a vrtat podobný roh primitivními nástoroji a šlo to, takže se domnívám, že dřevěný roh nemusí být jenom půlený a pak dlabaný a že i tato varianta by mohla splnit kritéria LH.[/img]
melian
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melian »

To je zvuk jak parnik ]:-))
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Neurážej hříšná nádobo 8)
Pokud ovšem máš na mysli ranně středověký parník tak to beru. :roll: Víťa K. na to vyloudil podstatně více tónů, ale to ode mne ovšem nelze čekat :-)

Ještě k bubnům, dotáhl jsem si v neděli duté smrkové špalky. Jak moc oddlabat stěny, aby to mělo dobrý zvuk a ještě to neprasklo?
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

No pokud jich máš víc, tak zkus metodu "pokus, chyba, pokus, chyba, pokus, chyba....došly špalky"