No já teda myslel, že tam žádný rantl není. Prostě vyberu si vyhnitý kmen, pořežu dočistím, natáhnu kus kozy a je to hotovo
Alespoň nějak tak jsem to chtěl udělat pro sebe (fakt je, že ovšem mi nejde ani tak o "hudbu" jako o "randál"). Ale docela by mě zajímalo to zde zmiňované vypalování. Je to někde popsané na Netu?
Do Kouřimi přijedou "přírodní" bubeníci ze Slovenska (jako hudební doprovod na večerní "čarodějnice") s bubny zhotovenými z dutých kmenů dubu zvanými "doby" (jeden má průměr asi metr!). Přivezou i něco na prodej - kromě bubnů i píšťaly aj.
Tenhle obrázek se mi na Drakarii líbí - , tak takový ten zavěšený buben by se mi přesně líbil, ale nejsem si jistý jestli by se dal pro Slovany použít?
Ten závěs to jsou klasické Pláně. Tedy indoši. Příjde mi to ale hrozně hrubé provedení. (toho závěsného kříže) a vlastně i toho bubnu (moc vysoký )
Nemáte nějaké vyobrazení bubeníka ze středověku?
Sám jsem si zkoušel dlabat a vrtat podobný roh primitivními nástoroji a šlo to, takže se domnívám, že dřevěný roh nemusí být jenom půlený a pak dlabaný a že i tato varianta by mohla splnit kritéria LH.[/img]
Neurážej hříšná nádobo
Pokud ovšem máš na mysli ranně středověký parník tak to beru. Víťa K. na to vyloudil podstatně více tónů, ale to ode mne ovšem nelze čekat
Ještě k bubnům, dotáhl jsem si v neděli duté smrkové špalky. Jak moc oddlabat stěny, aby to mělo dobrý zvuk a ještě to neprasklo?