Bezpečná munice na bitvách
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Nováček
Munice
No v letech davno minulych, kdyz jsem byl mensí pouzívali jsme jako munici mekky jíl. Hráli jsme si na indiany a kovboje
. Vzal se jíl, uhnetla kulicka, nabodla na konec pruzneho prutu a uz letela po parabole do druheho tabora. Vzhledem k tomu ze sem byl malej parchant tak jsem ja ani jini nemely zádnou ochranu krome teplakovych souprav a nikomu se nic nestalo. Horsi bylo kdyz nejakej parchant zahnetnul do jilu kamen. Jinak jil po dopadu pouze meni tvar, nerozprskne se, je ekologicky odbouratelny, je ho dost a tudis laciny, a pokud se udelaj mensi koule tak to nebude bolet. A v bitve kdyz budete hazet po parabole takl by se nic stat nemelo, teda tem co maj prilbu. Ovsem umrit a lezet na zadech by mohl byt velky nerozum.

-
- Stálý přispěvatel
Možná bude trochu rozdíl v dopadu střely metané klackem a střelené z praku, ale jinak bych se asi k tomuto řešení klonil taky. Nebezpečnější než eurošíp do oka to nebude a kamkoli jinam je to neškodné.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Dobře, takže shodneme -li se na tom, že je nebezpečný zásah do oka čímkoli, včetně eurošípu, jakékoli střely z praku, meče, kopí s kuličkou, sekery, kyje a cojávímčeho ještě, prosím tedy organizátory rs akcí, aby za svou osobu, skupinu apod. uvedli, zda na své akci použití praků či fustibalů povolují a s jakou municí. Děkuji.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Begbie, a myslíš, že bramborem by to bylo lepší? Mě osobně se ty jílové koule líbí nejvíc, problém je, že se nesmí dělat do zásoby a nosit s sebou kýbl hlíny, ve kterém se ráchám, je na bojišti poněkud nezvyklé.Begbie píše:přesně touhle jílovou koulí jsem dostal do oka, 14 dní zánět spojivek, ne díky
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel