Ano, uznávám, byla to chyba - nikdy potom už se neopakovala ani nebude opakovat...Bobr wrote:...nedobova hudba, hrana pred divaky zive na nedobove nastroje bude daleko spis vzbuzovat falesny dojem ze to tak bylo, nez neautenticka hudba hrana zive na repliky nastroju nebo i neautenticka hudba z reproduktoru. Tak si alespon divak neodnese dojem, ze slovane meli loutny...
obřady, rituály a hudba - dobovost a prezentace
Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Site Admin
Nesrovnavam to v tom smyslu ze bych oboji stavel do jedne roviny a rikal ze je to totez. To co jsem slysel treba na Jezourove svatbe byly sice takovy utrzky ale melo to rytmus a me se to libilo (jako laikovi) a osobne mi to na akcich tohoto typu nevadi ani mi to nepripada rusive nebo rekneme konktraproduktivni. Ale chces-li se bavit o tom nakolik ma nekdo jiny neco dolozene, pak me to nuti zeptat se odkud cerpate vy? Znovu opakuji, ze to neni nijak namireno proti tobe, jen mi prijde ze ve svych zaverech nejsi uplne objektivni a tohle je zpusob jakym se to snazim dolozit.Bobr wrote: Abaddone: srovnavat nase neverejne improvizacni pokusy na repliky nastroju s tim, co predvedla Dubia Fortuna musi byt zapricineno tim, zes jedno y toho nevidel... nebo jsi zaujaty
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Odpovím otázkou - jak jinak, aby to tvořilo nějaký vnímatelný celek pro diváky? Mně by se třeba líbilo cosi podobného tomu, co je ve filmu Stará báje, jenže jak to přetavit do "živé" podoby? Dnes se přikláním k jakési formě taneční improvizace, jenže bude to koukatelné?Bobr wrote:No a co tedy ten scenicky tanec?
-
- Stálý přispěvatel
Jedna se o miru a nutnost odchyleni od dokladovatelne skutecnosti a ta je u nas daleko mensi nez byla u rabovych akci. Potud objektivni snad jsem. Nicmene pokorne uznavam, ze jista mira improvizace je nutna a to nejen v hudbe. Kdyby to tak nebylo, asi nas konicek nebyl uskutecnitelny
Opakuji tedy, ze jde o miru, rabovy akce tu mou prekrocily, pokud Vasi ne, Vase vec. Ja se takovych akci ucastnit nechci, nejsem sam kdo ma podobny nazor a to je asi vse.
Nelibi se mi ovsem presunuti do tema hudba, protoze jsem nekritizoval hudbu ale ritual jako celek, ktery mi prisel spatny a nezda se mi dobre zredukovat to na ucinkovani Dubie...
Opakuji tedy, ze jde o miru, rabovy akce tu mou prekrocily, pokud Vasi ne, Vase vec. Ja se takovych akci ucastnit nechci, nejsem sam kdo ma podobny nazor a to je asi vse.
Nelibi se mi ovsem presunuti do tema hudba, protoze jsem nekritizoval hudbu ale ritual jako celek, ktery mi prisel spatny a nezda se mi dobre zredukovat to na ucinkovani Dubie...
Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Zpěvák byl zcela výborný. Ale to je přesně ono, maximálně drželi...a proč měl zpěvák moderní knížku s texty a brýle? Tady je vidět, že co je pro jednoho maximálně, nemusí být dobově. Já vím, že je měl, aby to měl z čeho číst a aby to v tom špatném světle vůbec přečetl, ale maximálně dobové to tímpádem taky nebylo. Bylo to blízko, bylo to moc pěkné...ale maximalitou bych se nechlubil, je co zlepšovat...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita